ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Υψηλότερη στα παιδιά η μετάδοση της Covid-19

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι δήλωσε, ενώπιον βουλευτών, σε μια συνεδρίαση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει εμβόλια σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, πως «αναμφίβολα, καταγράφεται σημαντική μετάδοση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα».

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι δήλωσε σήμερα ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης της Covid-19 κι ότι χωρίς τον εμβολιασμό, σχεδόν όλοι οι 12-15 ετών θα μολυνθούν κάποια στιγμή από τη νόσο.

«Αναμφίβολα, καταγράφεται σημαντική μετάδοση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, η ηλικιακή ομάδα για την οποία μιλάμε είναι αυτή στην οποία αυτή τη στιγμή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μετάδοσης, εξ όσων γνωρίζουμε», είπε ο Ουίτι ενώπιον βουλευτών, σε μια συνεδρίαση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει εμβόλια κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Κρις Ουίτι επεσήμανε πως η σύσταση επικεντρώνεται αποκλειστικά στο όφελος που θα έχουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και το εν λόγω μέτρο δεν αποφασίστηκε για πολιτικούς λόγους ή προς όφελος των πιο ευάλωτων ενηλίκων. Πρόσθεσε πως αν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα προκαλέσει κάποια αναστάτωση στα σχολεία, αυτή θα αντισταθμιστεί από την ενδεχόμενη αναστάτωση που θα προκαλούταν εάν τα παιδιά προσβάλλονταν από την Covid-19.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που δεν έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή από την Covid θα προσβληθεί κάποια στιγμή», τόνισε. «Δεν θα συμβεί απαραίτητα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αλλά θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα, διότι είναι απίστευτα μεταδοτική… Ο εμβολιασμός θα μειώσει αυτόν τον κίνδυνο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βρετανία ξεκινούν έρευνες για τη διαχείριση της πανδημίας

Περισσότεροι από 227.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο». Η διαδικασία της έρευνας θα είναι ανοικτή στο κοινό.