ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
Πηγή: Unsplash

Γερμανία: Υποχώρησε κατά 4% η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με πτώση παραγωγής 17,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο λόγω ελλείψεων σε αρκετές πρώτες ύλες.

Υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν η υποχώρηση για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Αύγουστο, η οποία αποδυναμώθηκε κατά 4% σε μηνιαία βάση, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω των δυσκολιών στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. 

Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η πτώση θα φθάσει μόλις στο 0,4%, με δεδομένο και το γεγονός ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει 1,3% τον Ιούλιο. 

«Η μεταποίηση συνεχίζει να αναφέρει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της έλλειψης ενδιάμεσων υλών, η οποία οφείλεται στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis. 

Βάσει των επιμέρως στοιχείων η παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία υποχώρησε 17,5% σε μηνιαία βάση, παρά τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις προμήθειες μικροεπεξεργαστών (chips) αλλά και άλλων ενδιάμεσων υλών. 

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω ανακοίνωση καταφθάνει μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες, οι οποίες υποχώρησαν τον Αύγουστο κατά 7,7%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: Υψηλό το κόστος για τη Ρωσία εάν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια

Όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, θα υπάρχει συμφωνία σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, σημείωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας. Απέρριψε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο παράδοσης όπλων στην Ουκρανία.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης ζήτησαν από τη Ρωσία Μπέρμποκ και Μπλίνκεν

«Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι δυτικοί εταίροι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι κατά της ρωσικής επιθετικότητας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και σημείωσε ότι η εξέλιξη εξαρτάται από τη Μόσχα. Προειδοποίηση για σοβαρές κυρώσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Έρευνα για απιστία σε βάρος της ηγεσίας των Πρασίνων

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, πρόκειται για αμφιλεγόμενες έκτακτες πληρωμές χρηματικών ποσών σε κορυφαία στελέχη «λόγω της πανδημίας του κορονοϊού» το 2020.
ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: Είναι νωρίς για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ

Η Μαδρίτη ελπίζει ότι θα πείσει το Βερολίνο να στηρίξει μια σειρά πιο χαλαρών δημοσιονομικών κανόνων, όπως επιθυμούν επίσης η Γαλλία και η Ιταλία, ώστε να τεθεί σε πιο ρεαλιστική βάση ο στόχος περί μείωσης του χρέους.