ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γαλλία: Βέλγοι οι μισοί μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μάγχη

«Το 50% των μεταναστών που βρίσκονται στο Καλαί και στη Δουνκέρκη (βόρεια Γαλλία) προέρχονται από το Βέλγιο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι οι μισοί από τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τη Μάγχη για τη Βρετανία προέρχονται από το Βέλγιο, τρεις ημέρες μετά την πρότασή του να υπάρξει μια μεταναστευτική συνθήκη μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας.

Οι μετανάστες "προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τη μετανάστευση που γνωρίζουμε στη νότια Ευρώπη, αλλά και από το Βέλγιο, καθώς το 50% των μεταναστών που βρίσκονται στο Καλαί και στη Δουνκέρκη (βόρεια Γαλλία) προέρχονται από το Βέλγιο", δήλωσε. Ο Νταρμανέν εξέφρασε παράλληλα ικανοποίηση για την "υπόσχεση που τηρήθηκε" από τους Βρετανούς, των οποίων η κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι θα "τηρήσει τη δέσμευσή της να πληρώσει στη Γαλλία 62,7 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022 για τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων από τη γαλλική πλευρά''.

"Χρειαζόμαστε με τους Άγγλους φίλους μας να έχουμε σχέσεις ισότιμες, ισόρροπες και κατανόησης", επέμεινε σήμερα. Από το τέλος του 2018, οι παράνομες διελεύσεις της Μάγχης αυξήθηκαν δραματικά παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών που τονίζουν τους κινδύνους που προκαλούν αυτές οι απόπειρες διέλευσης με "μικρά πλοιάρια", οι οποίες ανήλθαν σε αριθμό ρεκόρ το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις γαλλικές ναυτικές αρχές, σχεδόν 15.400 μετανάστες επιχείρησαν τη διέλευση μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 31ης Αυγούστου, από τους οποίους 3.500 "περισυνελέγησαν καθώς κινδύνευαν" στο στενό της Μάγχης και επέστρεψαν πίσω στις γαλλικές ακτές.

Το 2020, οι διελεύσεις και απόπειρες διέλευσης αφορούσαν σχεδόν 9.500 ανθρώπους, έναντι 2.300 το 2019 και 600 το 2018.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Οι χώρες έχουν δικαίωμα να κατασκευάζουν φράχτες στα σύνορά τους

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, δήλωσε πως δεν είναι κατά της πρότασης των χωρών της ΕΕ να κατασκευάσουν φράχτες για να προστατέψουν τα σύνορά τους. Τι λέει ωστόσο για τη χρηματοδότησή τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Μετανάστες με προορισμό τις ΗΠΑ βρέθηκαν μέσα σε φορτηγά-ψυγεία

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν φύγει από τη Γουατεμάλα, ταξίδευαν σε τρία λευκά φορτηγά-ψυγεία και κατευθύνονταν στο Μοντερέι, τη μεγάλη βιομηχανική πόλη στο βόρειο Μεξικό.