ΓΔ: 1206.69 0.55% Τζίρος: 14.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:48:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
France, Gallia, Elysee Palace, proedriko megaro
Φωτο: Shutterstock

Μετανάστες είναι το ένα δέκατο του πληθυσμού της Γαλλίας

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των 7 εκατομμυρίων μεταναστών που ζει στη Γαλλία, το 36%, έχει λάβει τη γαλλική υπηκοότητα, ενώ σχεδόν οι μισοί μετανάστες (47,5%) προέρχονται από την Αφρική.

Οι μετανάστες αποτελούσαν το 2021 το ένα δέκατο του πληθυσμού της Γαλλίας, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSEE).

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των 7 εκατομμυρίων μεταναστών που ζει στη Γαλλία, το 36%, έχει λάβει τη γαλλική υπηκοότητα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σχεδόν οι μισοί μετανάστες (47,5%) προέρχονται από την Αφρική, ενώ το 33,1% από την Ευρώπη και το 13,6% από την Ασία.

Οι βασικές χώρες καταγωγής τους είναι η Αλγερία (12,7%), το Μαρόκο (12%), η Πορτογαλία (8,6%), η Τυνησία (4,5%), η Ιταλία (4,1%), η Τουρκία (3,6%) και η Ισπανία (3,5%).

Κατά μέσο όρο για κάθε τέσσερις ανθρώπους που μεταναστεύουν στη Γαλλία μεταναστεύει ένας Γάλλος.

Αυτή την περίοδο η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν νέο μεταναστευτικό νόμο που θα διευκολύνει την απέλαση των παράτυπων αλλοδαπών, κυρίως όσων διαπράττουν αδικήματα, ενώ θα προβλέπει την παροχή νόμιμων εγγράφων σε παράτυπους μετανάστες που εργάζονται σε τομείς όπου παρατηρείται έλλειψη εργατικών χεριών.

Το νομοσχέδιο έχουν επικρίνει τόσο η δεξιά, που θέλει να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών και δεν θεωρεί τα μέτρα αρκετά περιοριστικά, όσο και από την αριστερά που το θεωρεί πολύ αυστηρό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό σχεδιάζει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να απλοποίηση του όρους για προσφυγή σε δημοψήφισμα ελέω της απουσίας απόλυτης κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση. Πώς θα γίνει η ενσωμάτωση των ξένων στη χώρα.