ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 45.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:36
Afganistan-gynaikes
Φωτο: ΑΠΕ

Οι Ταλιμπάν πληρώνουν με σιτάρι την «σκληρή εργασία» ενάντια στην ανεργία

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 40.000 άνδρες στην Καμπούλ, αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα βοήθειας, που συνίσταται στη διανομή σιταριού ως αντάλλαγμα για εργασία σε δεκάδες χιλιάδες άνδρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πείνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 40.000 άνδρες στην Καμπούλ, αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αφγανική πρωτεύουσα.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της ανεργίας», τόνισε, διευκρινίζοντας πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να «εργαστούν σκληρά».

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες, με 11.600 τόνους σιταριού που θα διανεμηθούν ως μισθοί στην πρωτεύουσα και 55.000 τόνους σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Χεράτ, η Τζαλαλαμπάντ και η Κανταχάρ.

Στην Καμπούλ, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σκάψουν κανάλια και τάφρους προκειμένου να συλλέγεται το νερό και το χιόνι, στο πλαίσιο της μάχης κατά της έλλειψης νερού.

Ο Μουτζαχίντ και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Γεωργίας Αμπντούλ Ράχμαν Ρασίντ και ο δήμαρχος της Καμπούλ Χαμντουλάχ Νουμάνι, έκοψαν μια ροζ κορδέλα και έσκαψαν ένα μικρό χαντάκι, κατά τη διάρκεια μιας τελετής εγκαινίων στο Ριζ Κορ, μια αγροτική περιοχή της πρωτεύουσας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμύρες στο Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Άνω των 220 νεκρών από τρεις εβδομάδες κακοκαιρίας σε Αφγανιστάν-Πακιστάν

Κακοκαιρία στις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε Αφγανιστάν και Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο 222 ανθρώπων λόγω βροχών, πλημμυρών και χιονοπτώσεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών των δύο χωρών.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αφγανιστάν και Πακιστάν εξετάζουν συνολική λύση

Το ΥΠΕΞ Κίνας ανακοίνωσε πως Αφγανιστάν και Πακιστάν, σε συνομιλίες στο Ουρούμτσι, συμφώνησαν να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης και να διερευνήσουν συνολική λύση στη σύγκρουση. Η Κίνα προσφέρει πλατφόρμα για διάλογο.
Πλημμύρες στο Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 188 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

Ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και χιονοπτώσεις σε Αφγανιστάν και Πακιστάν τις τελευταίες δύο εβδομάδες κόστισαν τη ζωή σε 188 ανθρώπους, με 123 θύματα στο Αφγανιστάν από ακραία καιρικά φαινόμενα από τις 26 Μαρτίου.