ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
G20-Italia-Italy
Φωτο: ΑΠΕ

Ευρεία στήριξη για παγκόσμιο εταιρικό φόρο από τις χώρες της G20

Σήμερα την ανοικτή στήριξή τους εξέφρασαν, μεταξύ των άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, από τις μέχρι τώρα εργασίες της G20 με θέμα την οικονομία και την παγκόσμια υγεία προκύπτει ότι εκφράστηκε ευρεία στήριξη στα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών με αντικείμενο την κατώτατη διεθνή φορολόγηση.

Η τελευταία και καθοριστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της "Ομάδας των 20" διεξήχθη στις 13 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.

Σήμερα την ανοικτή στήριξή τους εξέφρασαν, μεταξύ των άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι "η διεθνής κοινότητα, χάρη στην συμφωνία για την κατώτατη διεθνή φορολόγηση, θα στηρίξει τους ανθρώπους φροντίζοντας ώστε οι επιχειρήσεις να συμβάλουν με το ποσοστό που τους αναλογεί".

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πολλές χώρες εξέφρασαν την στήριξή τους στην πρωτοβουλία της ιταλικής προεδρίας της G20, με στόχο την δημιουργία επιχειρησιακής δύναμης για την υγεία και την οικονομία, η οποία να ευνοήσει μια στενότερη συνεργασία των δυο αυτών τομέων.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κατά την διάρκεια των εργασιών, αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αμφιβολίες ότι θα καλυφθεί το κοινωνικό πρόγραμμα Μπάιντεν από φόρους

Το Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου αναφέρει πως θα αυξηθεί το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού κατά 367 δισ. δολάρια μέσα σε μία δεκαετία καθώς δεν εκτιμά ότι θα αποτραπεί η φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ με τους νέους εντατικούς ελέγχους.