ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΟΡΟΙ

plirwmes, xrimata, money, epistreptea

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε ευάλωτες ομάδες

Δικαιούχοι του μέτρου είναι 2,3 εκατομμύρια ευάλωτοι συμπολίτες μας. Διευκρινίζεται ότι -όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ- το μέτρο αφορά και τους μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «θαύμα» στα δημόσια έσοδα και οι δύο όψεις του υψηλού πληθωρισμού

Κατά 17% υψηλότερα από τον στόχο κινούνται τα φορολογικά έσοδα, που λαμβάνουν ισχυρή ώθηση από τον πληθωρισμό. Ταυτόχρονα, όμως, όπως τονίζει η Eurobank ο πληθωρισμός δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για την οικονομική πολιτική.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κατάσχεση καταθέσεων από την εφορία περνάει στην ψηφιακή εποχή

Στη Βουλή ο νέος Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, αντικαθίσταται ο απαρχαιωμένος Κώδικας του 1974. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων ότι οι κοινοποιήσεις κατασχέσεων στα χέρια τρίτου ή κατασχέσεις στα χέρια τραπεζών δύναται να διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένα κατά 18,2% τα φορολογικά έσοδα στο οκτάμηνο, ξεπέρασαν τα 35 δισ.

Η πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων οδήγησε σε επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 19 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν... παράθυρο οι πετρελαϊκές για μείωση φόρου στα υπερκέρδη

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης ζητούν συμψηφισμό του νέου έκτακτου φόρου με τις τεράστιες ζημιές του 2020, ώστε η επιβάρυνση να πέσει δραματικά ή και να μηδενισθεί. Οι εθνικές κυβερνήσεις κινούνται για να... κοντύνουν την Κομισιόν.
Foroi, Forologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 22 φορολογούμενοι άφησαν «φέσι» 1,1 δισ. ευρώ στην εφορία

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του Ιουλίου του 2022, διαμορφώθηκε στα 112,6 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Το 23,2% αφορά οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Σιάμισιης: Άδικος και εξοντωτικός ο φόρος 33% στα κέρδη διυλιστηρίων

Ο CEO των ΕΛΠΕ τόνισε ότι ο όμιλος επιθυμεί να συμβάλει στην ανακούφιση των νοικοκυριών και είναι ανοικτός σε προτάσεις. ΗelleniQ Energy, η νέα ονομασία του ομίλου που σηματοδοτεί τη στροφή στην πράσινη ενέργεια. Έρχονται δύο εξαγορές στον τομέα των ΑΠΕ.
ypoyrgeio-oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι κερδίζουν περισσότερα και ποιοι χάνουν με τα νέα μέτρα στήριξης

Πώς διαμορφώνονται τα «κέρδη» από το νέο επίδομα θέρμανσης, ανάλογα με την κατηγορία του καταναλωτή. Μεγάλοι χαμένοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων από την κατάργηση επιδοτήσεων στην αντλία και του fuel pass.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορολόγητες οι γονικές παροχές μετρητών με κατάθεση σε λογαριασμό

Με νέα τροπολογία από το υπ. Οικονομικών θα επιτρέπεται γονείς να καταθέτουν μετρητά σε λογαριασμό των παιδιών χωρίς να επιβαρύνονται με φόρο 10%. Έρχεται η ψηφιακή πλατφόρμα για δηλώσεις φόρου κληρονομιάς με λίγα «κλικ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για θέρμανση, τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης

Μεγάλη αύξηση στο κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης, επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους συνταξιούχους. Πότε δεν θα επιβάλλεται το τέλος επιτηδεύματος.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πότε και πώς θα δηλωθούν στην εφορία τα αναδρομικά χωρίς πρόστιμα

Ως το τέλος του έτους έχουν περιθώριο μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος αν έχουν εισπράξει αναδρομικά. Τι πρέπει να γίνει για κάλυψη τεκμηρίων, κληρονομιές και αλλαγή κατοικίας.
smartphone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα ελέγχουν οι πολίτες με το κινητό τις πλαστές αποδείξεις λιανικής

Με νέα εφαρμογή για smartphone, οι πολίτες θα σκανάρουν αποδείξεις και θα στέλνουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ για να διαπιστώνεται αν είναι γνήσιες. Βαρύτατες κυρώσεις προβλέπονται για τους παραβάτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρεκόρ του τζόγου στην Ελλάδα: Πονταρίσματα 12,8 δισ. στο εξάμηνο

Τρίβουν τα χέρια τους οι πάροχοι, ενώ η διοργάνωση του Μουντιάλ στο τέλος του έτους θα ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδα από τα στοιχήματα. Γεμίζουν και τα κρατικά ταμεία από τους φόρους. Βήματα για τον περιορισμό του παράνομου τζόγου.