ΓΔ: 2004.09 -1.06% Τζίρος: 145.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:45:33
germania
Φώτο: Shutterstock

Τρεις τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βαυαρία

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για 27χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος λέγεται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και κάλεσε μάλιστα ο ίδιος σε βοήθεια μετά τις επιθέσεις.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν - δύο εκ των οποίων σοβαρά, αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου - σε επίθεση με μαχαίρι η οποία συνέβη νωρίτερα σήμερα στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Ρέγκενσμπουργκ - Νυρεμβέργη. Ο δράστης συνελήφθη και εκτιμάται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για 27χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος λέγεται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και κάλεσε μάλιστα ο ίδιος σε βοήθεια μετά τις επιθέσεις. Παρόλα αυτά οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κίνητρό του.

Στην περιοχή Νόιμαρκτ του 'Ανω Παλατινάτου, στη Βαυαρία, όπου σταμάτησε η ταχεία αμαξοστοιχία τύπου ICE, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Συρία ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ για πρώτη επίσημη επίσκεψη

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Συρία μετά την πτώση του Άσαντ, επιδιώκοντας αναθέρμανση σχέσεων και συνεργασία για την ανοικοδόμηση της χώρας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Στήριξη στενής συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ πριν τη συνάντηση Μερτς-Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Μάιερ δήλωσε πως το Βερολίνο στηρίζει τη στενή συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ και το θέμα ίσως συζητηθεί στη συνάντηση Μερτς-Ερντογάν. Για την Τουρκία, την χαρακτήρισε «σημαντικό εταίρο» της Γερμανίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

DHW και Human Rights Watch καλούν Μερτς να πιέσει Τουρκία για δικαιώματα

Ο πρόεδρος του DHW, Φ. Κοτσαμπόπουλος, ζητά από τον καγκελάριο Μερτς να καταστήσει σαφές στην Τουρκία πως η Γερμανία επιδιώκει ισότιμη και βασισμένη σε αρχές συνεργασία, καταδικάζοντας απειλές και παραβιάσεις διεθνούς δικαίου.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία

Από 1/1/2026 ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία αυξάνεται στα 13,90€/ώρα και το 2027 στα 14,60€/ώρα, απόφαση που ωφελεί 6,6 εκατ. εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες και άτομα στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Δεν απαιτείται κοινοβουλευτική έγκριση.