ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπερδιπλασιασμός των άμεσων ξένων επενδύσεων το 9μηνο στη Βουλγαρία

«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη Βουλγαρία τους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους έχουν υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με την Κεντρική Εθνική Τράπεζα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφ.

Τον υπερδιπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Βουλγαρία το πρώτο εννεάμηνο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη Βουλγαρία τους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους έχουν υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με την Κεντρική Εθνική Τράπεζα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ.

Επισημαίνει, επίσης, ότι «την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2019, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (στη χώρα) αυξήθηκαν κατά 714,5 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με την αύξηση των 283,4 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο αντίστοιχη περίοδο του 2018».

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, «οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στη Βουλγαρία. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς τη βουλγαρική οικονομία. Το κράτος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τους επενδυτές, γεγονός που θα οδηγήσει στο άνοιγμα (και τη λειτουργία) περισσότερων εργοστασίων, επιχειρήσεων, επαγγελματικών ακινήτων, νέων θέσεων εργασίας και υψηλότερων εισοδημάτων για τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις κάλπες οι Βούλγαροι για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο ρόλος του προέδρου είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικός, αλλά έρχεται στο προσκήνιο σε περιόδους πολιτικής κρίσης, όταν ο αρχηγός του κράτους μπορεί να διορίζει προσωρινές κυβερνήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προτρέπει τη Βουλγαρία να επιταχύνει τους εμβολιασμούς

Η Βουλγαρία είναι το λιγότερο εμβολιασμένο κράτος μέλος μεταξύ των 27 της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης, όπου λιγότερο από το 30% του ενήλικου πληθυσμού της έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του ιού.
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Τρίτη εκλογική αναμέτρηση της χρονιάς στη σκιά του Covid-19

Μετά την αποτυχία των δύο προηγουμένων εκλογικών διαδικασιών, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο, ελλείψει συμφωνίας των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβερνητικής συμμαχίας, θα αποδειχθεί αυτή η τρίτη η καλή;