ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Yποχρεωτικός από 1η Απριλίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ επεσήμανε ότι όλοι όσοι εργάζονται για το NHS, το δημόσιο σύστημα υγείας, και στην κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους υγειονομικούς του δημοσίου συστήματος υγείας στην Αγγλία, από την 1η Απριλίου.

Έπειτα από μια διαβούλευση για το θέμα, «κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι εργάζονται για το NHS», το δημόσιο σύστημα υγείας, «και στην κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ«Πρέπει να αποφύγουμε το κακό που μπορεί να προληφθεί και να προστατεύσουμε τους ασθενείς στο NHS, να προστατεύσουμε τους συναδέλφους στο NHS και φυσικά να προστατεύσουμε το ίδιο το NHS», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

«Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε αυτόν τον όρο από την 1η Απριλίου». Όσοι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους θα εξαιρεθούν του μέτρου.

«Κανείς» στους κόλπους του NHS ή στον κλάδο παροχής φροντίδας που δεν θα έχει εμβολιαστεί «δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος» ή να «τον δείχνουμε με το δάκτυλο», τόνισε ο Τζαβίντ, επιμένοντας στον ρόλο της παιδαγωγικής προκειμένου να πειστούν οι επιφυλακτικοί.

Επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο Σατζίντ Τζαβίντ ανέφερε πως το «90% του προσωπικού του NHS έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις» εμβολίου, ακόμα κι αν σε ορισμένα νοσοκομεία «ο αριθμός αυτός προσεγγίζει το 80%».

Το NHS μετρά σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εργαζομένους, εκ των οποίων περισσότεροι από 627.000 είναι υγειονομικοί. Η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης ακολουθεί ένα ανάλογο μέτρο βάσει του οποίου καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από μεθαύριο Πέμπτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια μειώνεται εντός εξαμήνου

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο αποτελέσματα διαγνωστικών τεστ. Προηγούμενη ανάλυση δεδομένων εκτιμούσε ότι τα εμβόλια παρέχουν προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα θεραπεία της AstraZeneca δείχνει αποτελεσματική στην πρόληψη του ιού

Όταν χορηγείται πριν να έρθει κάποιος σε επαφή με τον ιό, έχει αποτέλεσμα, διευκρινίζει η AstraZeneca σε ανακοίνωσή της. Στην περίπτωση αυτή, μειώνει κατά 77% τον κίνδυνο εμφάνισης μιας συμπτωματικής μορφής της νόσου.
Heathrow, Vretania, Britain, airports, aerodromia
ΔΙΕΘΝΗ

Λωρίδες γρήγορης διέλευσης για εμβολιασμένους στο αεροδρόμιο Χίθροου

Οι επιβάτες από ορισμένες πτήσεις που θα προέρχονται από Αθήνα, Νέα Υόρκη ή Λός Άντζελες θα δουν να επιταχύνεται το πέρασμα τους από τις υπηρεσίες μετανάστευσης καθώς θα έχουν φορτώσει νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.