ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Η Mercedes-Benz ανακαλεί 11.997 οχήματα πολυτελείας S-class

Οι τρεις παρτίδες πολυτελών οχημάτων που ανακλήθηκαν από την εταιρία, παρουσιάζουν διαφορετικά προβλήματα από τη διαδικασία παραγωγής τους.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz ανακαλεί 11.997 οχήματα πολυτελείας S-class από την κινεζική αγορά για λόγους ασφάλειας, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή εποπτείας της αγοράς στην Κίνα.

Η ανάκληση των οχημάτων που γίνεται από την Mercedes-Benz (China) Automotive Sales Co., περιλαμβάνει 755 εισαγόμενα οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ της 9ης Ιουνίου 2021 και της 6ης Ιουλίου 2021, 118 εισαγόμενα οχήματα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής από την 7η Οκτωβρίου μέχρι και την 11η Φεβρουαρίου 2021 και 11.124 οχήματα που εισήχθησαν μεταξύ της 3ης Αυγούστου 2020 και της 15ης Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής εποπτείας της αγοράς.

Οι τρεις παρτίδες πολυτελών οχημάτων ανακλήθηκαν από την εταιρία, παρουσιάζουν διαφορετικά προβλήματα από τη διαδικασία παραγωγής τους, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωσης.

Για τα οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ της 9ης Ιουνίου και της 6ης Ιουλίου 2021, υπάρχει δυσλειτουργία στην αντλία καυσίμων με ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκληθεί πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα.

Τα οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ της 7ης Οκτωβρίου και της 11ης Φεβρουαρίου 2021 και μεταξύ της 3ης Αυγούστου 2020 και 15ης Μαρτίου 2021, που είναι εισαγόμενα μοντέλα S-class, ανακαλούνται εξαιτίας ελαττωματικής ροπής στρέψης που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, αλλά και αποτυχία λειτουργίας του μονάδας ελέγχου του αερόσακου σε σχέση με τις προδιαγραφές του, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού για τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο κατασκευαστής υποσχέθηκε ότι θα επιθεωρήσει, θα αντικαταστήσει ή θα αναβαθμίσει τα ελαττωματικά συστήματα των οχημάτων, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα- κορονοϊός: 14 εκατ. άνθρωποι θα υποβληθούν σε τεστ στην Τιαντζίν

Η Τιαντζίν, μεγάλη πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, μετατράπηκε σε νέα ζώνη ανησυχίας μετά τον εντοπισμό εκεί περισσότερων από 20 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.
xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν κάνει πίσω στον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της η Κίνα

Η ανακοίνωση του Πεκίνου καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη δέσμευση που έκαναν τα πέντε κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εμποδίσουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.