Φώτο: Shutterstock

Το Harvard παραδέχθηκε πως είχε δεχθεί δωρεές από τον Τζ. Επστάιν

Το Harvard εξέφρασε σήμερα μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Έπσταϊν πριν αυτός καταδικαστεί το 2008 για σεξουαλικά εγκλήματα.

Το Harvard εξέφρασε σήμερα μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Έπσταϊν πριν αυτός καταδικαστεί το 2008 για σεξουαλικά εγκλήματα και ανέφερε ότι εκφράζει τη λύπη του για τη σύνδεση του με τον ατιμασμένο, καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή.

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου για κατηγορίες για σωματεμπορία και βιασμούς δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 14 ετών. Στις 10 Αυγούστου, ο μεγιστάνας βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαγχονίστηκε.

Ο πρόεδρος του Harvard Λόρενς Μπάκοου δήλωσε πως ο Έπσταϊν δώρισε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο στο διάστημα μεταξύ 1998 και 2007, πριν ο θανών μεγιστάνας δηλώσει ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας το 2008. Το Harvard υποστήριξε ότι συνειδητά απέρριψε ένα δώρο από τον Έπσταϊν το 2008 έπειτα από την καταδίκη του. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εσωτερική έρευνα του πανεπιστημίου εξακολουθεί να διενεργείται.

«Τα εγκλήματα του Τζέφρι Έπσταϊν είναι αποκρουστικά και αξιόμεμπτα» είπε ο Μπάκοου με επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Λυπούμαι βαθύτατα για την προηγούμενη σύνδεση του Harvard μαζί του».

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου ήρθε μέρες μετά την αποκάλυψη του περιοδικού New Yorker που ανέφερε ότι το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab) προσπάθησε να αποκρύψει δωρεές που έλαβε από τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή. Μετά το δημοσίευμα ο διευθυντής του Εργαστηρίου του MIT υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του. Ο πρόεδρος του MIT αναγνώρισε τις δωρεές χθες και δήλωσε πως είχε υπογράψει μια ευχαριστήρια επιστολή στον Έπσταϊν το 2012.

Το Harvard τόνισε ότι θα δωρίσει συνολικά μη δαπανηθέντα υπόλοιπα 186.000 δολαρίων σε οργανώσεις για τη στήριξη θυμάτων σωματεμπορίας και σεξουαλικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Yellen, treasury, usa,
ΔΙΕΘΝΗ

«Ναι» από Γερουσία για τον διορισμό Γέλεν, εν αναμονή για τον Μπλίνκεν

Η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, είναι το 3ο μέλος της κυβέρνησης, έπειτα από τον Λόιντ Όστιν, που ανέλαβε υπουργός Άμυνας και την Άβριλ Χέινς, διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο, αν το επιθυμεί η Ουάσινγκτον

«Φυσικά, υπολογίζουμε στην επιτυχία για την πραγματοποίηση ενός διαλόγου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πούτιν ήταν ένας από τους τελευταίους ηγέτες που συνεχάρη τον Μπάιντεν.