ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτό: ΑΠΕ

Χονγκ Κονγκ: Δεκάδες παγιδευμένοι από πυρκαγιά σε ουρανοξύστη

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από ένα εστιατόριο στην ταράτσα, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και η αίθουσα του εστιατορίου γέμισε καπνό, όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο RTHK.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον ουρανοξύστη World Trade Center του Χονγκ Κονγκ, στην εμπορική συνοικία Κόσγουεϊ Μπέι, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο κτίριο.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στις 12: 37 το μεσημέρι, τοπική ώρα, την ώρα του μεσημεριανού διαλλείματος για πολλούς εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας South China Morning Post, περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη. Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου αυτού των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ έχουν στήσει σκάλες προκειμένουν να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από ένα εστιατόριο στην ταράτσα, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και η αίθουσα του εστιατορίου γέμισε καπνό, όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο RTHK.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε την Ελβετία στη διαχείριση πλούτου, λέει μελέτη

Το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε για πρώτη φορά την Ελβετία στη διαχείριση διασυνοριακού πλούτου, με ξένα κεφάλαια 2,95 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας των κεφαλαιακών ροών από την Κίνα, σύμφωνα με μελέτη της BCG για το 2025.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Μίλησα με τον Σι για τον Τζίμι Λάι του Χονγκ Κονγκ

Ο Τραμπ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Σι Τζινπίνγκ για τον Τζίμι Λάι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για υπονόμευση στην Κίνα. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος τόνισε τη δυσκολία της υπόθεσης για τον Κινέζο ηγέτη.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοήθησαν εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τρία άτομα και εννέα εταιρείες σε Χονγκ Κονγκ, ΗΑΕ και Ομάν, για διευκόλυνση εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου προς Κίνα, λίγες μέρες πριν το ταξίδι Τραμπ, εντείνοντας τις πιέσεις στην κρίση με το Ιράν.