ΓΔ: 882.51 0.37% Τζίρος: 4.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η προεδρική εκστρατεία του Μάικλ Μπλούμπεργκ και το Bloomberg

Οι δυσκολίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg στην κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας του ιδιοκτήτη του, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Δεν θα είναι εύκολη δουλειά σημειώνει ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου.

Το πρακτορείο Bloomberg θα καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του ιδιοκτήτη του, Μάικλ Μπλούμπεργκ, όμως θα σταματήσει να δημοσιεύει ανυπόγραφα κύρια άρθρα που αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Αμερικανού μεγιστάνα, όπως έκανε γνωστό ο αρχισυντάκτης του.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα επισήμως ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Θα παρουσιάζουμε σχεδόν όλες τις όψεις αυτών των προεδρικών εκλογών με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε μέχρι τώρα», ανέφερε ο Τζον Μικλεθγουεϊτ σε ένα υπόμνημά του προς τη σύνταξη του πρακτορείου. «Ποτέ στο παρελθόν κάποιος υποψήφιος για την προεδρία δεν διέθετε ένα δημοσιογραφικό όργανο τέτοιου μεγέθους», σημείωσε, παραδεχόμενος ότι η κάλυψη της εκστρατείας του 77χρονου Μπλούμπεργκ «δεν θα είναι εύκολη δουλειά» για τους συντάκτες.

«Θα περιγράφουμε ποιος κερδίζει και ποιος χάνει. Θα εξετάζουμε τα πολιτικά προγράμματα και τις επιπτώσεις τους. Θα δημοσιεύουμε δημοσκοπήσεις, θα παίρνουμε συνεντεύξεις από τους υποψηφίους και θα παρακολουθούμε την εκστρατεία τους, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του Μάικ», πρόσθεσε. «Στα άρθρα που θα γράφουμε για αυτές τις εκλογές, θα λέμε με σαφήνεια ότι ο ιδιοκτήτης μας είναι υποψήφιος», τόνισε.

Ήδη η κάλυψη του θέματος έχει ανατεθεί σε έναν δημοσιογράφο.

Οι συντάκτες των ανυπόγραφων κυρίων άρθρων του πρακτορείου θα πάρουν άδεια «για να ενταχθούν στην ομάδα της εκστρατείας του Μάικ», διευκρίνισε εξάλλου ο αρχισυντάκτης.

Το πρακτορείο δεν θα κάνει έρευνες για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, την οικογένειά του και το ίδρυμά του και θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και για τους άλλους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών. Όπως εξήγησε ο αρχισυντάκτης, «δεν μπορούμε να επιφυλάξουμε στους Δημοκρατικούς αντιπάλους του Μάικ διαφορετική μεταχείριση από τη δική του». Ωστόσο, δεσμεύεται ότι θα αναπαράγει οποιαδήποτε έρευνα για τον Μπλούμπεργκ από άλλα, αξιόπιστα δημοσιογραφικά όργανα.

Τα ερευνητικά ρεπορτάζ για τον πρόεδρο Τραμπ και την κυβέρνησή του θα συνεχιστούν «προς το παρόν». Στην περίπτωση που ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών «θα δούμε τι θα κάνουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Για πρώτη φορά σε ντιμπέιτ των Δημοκρατικών ο Μπλούμπεργκ

Ιδιοκτήτης του πρακτορείου Bloomberg News δέχεται επικρίσεις από τους αντιπάλους του για το χρίσμα ότι «αγόρασε» τη θέση του στην προεκλογική εκστρατεία χάρη στα τεράστια μέσα που διαθέτει και κινδυνεύει να κατηγορηθεί για σύγκρουση συμφερόντων.
Bloomberg-USA
ΔΙΕΘΝΗ

Το επιτελείο του Τραμπ σταματά τις διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους του Bloomberg

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Τραμπ σταματά να εκδίδει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο ανήκει στον Μάικλ Μπλούμπεργκ, διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών.
Biden-Poutin
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν και Πούτιν θα μιλήσουν για την Ουκρανία μέσω βιντεοδιάσκεψης

Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν επίσης για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.