ΓΔ: 851.2 -1.79% Τζίρος: 121.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σουηδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων, αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας

Το νέο κύμα των κρουσμάτων έχει συνδυαστεί με την πίεση από τις εισαγωγές ασθενών με εποχική γρίπη και με έναν μεγάλο αριθμό υγειονομικού προσωπικού που έχει ασθενήσει ή είναι σε απομόνωση.

Η Σουηδία σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα καταγράφοντας 23.877 κρούσματα την 5η Ιανουαρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της υπηρεσίας υγείας σήμερα, Παρασκευή, καθώς ένα τέταρτο κύμα σαρώνει τη χώρα και αυξάνει την πίεση στο σουηδικό σύστημα υγείας.

Στο αυξανόμενο κύμα των κρουσμάτων Covid-19, όπου επικρατεί όλο και περισσότερο η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, παρατηρείται ταχεία αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία σε πολλά μέρη της χώρας, παρότι ο αριθμός των θανάτων έχει παραμείνει σχετικά σταθερός μέχρι τώρα. Η Σουηδία, που απέρριψε τη σκληρή καραντίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενίσχυσε τους περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις τον περασμένο μήνα και προέτρεψε όλους όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να σερβίρουν μόνο καθήμενους πελάτες, ενώ το κοινό πρέπει επίσης να κάθεται σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων συνέχισε να αυξάνεται, αφήνοντας να διαφανεί η προοπτική για περαιτέρω αυστηροποίηση, όπως η επιβολή πιστοποιητικών εμβολιασμού ευρύτερα.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί, οι νοσηλείες λόγω Covid-19 έχουν αυξηθεί επίσης αλλά παραμένουν πολύ κάτω από την κορύφωση που καταγραφόταν στα προηγούμενα κύματα, με τον αριθμό των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι μόλις πάνω από 100. Μόλις πάνω από το 82% των Σουηδών ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί διπλά, ενώ περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων έχει κάνει την αναμνηστική δόση.

Ωστόσο, το νέο κύμα των κρουσμάτων Covid έχει συνδυαστεί με την πίεση από τις εισαγωγές ασθενών με εποχική γρίπη και με έναν μεγάλο αριθμό υγειονομικού προσωπικού που έχει ασθενήσει ή είναι σε απομόνωση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στις υπηρεσίες υγείας που δοκιμάζονται από τις επαναλαμβανόμενες εξάρσεις του ιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-sweden
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Ελλείψεις σε μέσα μεταφοράς και αστυνομία λόγω κρουσμάτων

«Περίπου 3.000 αστυνομικοί, το 10% της συνολικής δύναμης της χώρας, νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα», μετέδωσε το Radio Sweden. Παράλληλα, νοσεί περίπου το 10% των οδηγών λεωφορείων στη δυτική επαρχία Βέρμλαντ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε Ισπανία και Σουηδία

Το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Gregorio Maranon της Μαδρίτης, που επιβεβαίωσε τη νέα παραλλαγή, συμπλήρωσε σε μια χωριστή ανάρτηση στο Twitter ότι ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με ήπια συμπτώματα.
covid-sweden
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία είναι πρώτη στις μολύνσεις κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία εφάρμοσε μια λιγότερο αυστηρή στρατηγική κατά του ιού, καταγράφει ποσοστό επίπτωσης 577 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση του ECDC.
covid-sweden
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ κρουσμάτων από τον Δεκέμβριο κατέγραψε σήμερα η Σουηδία

Μικρός αριθμός θανάτων αλλά παράλληλα μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη Σουηδία, η οποία αποφάσισε να χορηγήσει εκ νέου το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών.