ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Norway
Φωτο: Shutterstock

Νορβηγία: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα, καθιερώνει καθημερινά τεστ

Από την Τετάρτη, όσοι θεωρούνται στενές επαφές φορέων του ιού πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά για έως και 11 ημέρες. Όσοι αρνηθούν να υποβληθούν σε τεστ πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Η Νορβηγία θα καταργήσει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες και τις στενές επαφές ατόμων που έχουν διαγνωστεί με Covid-19 και θα το αντικαταστήσει με ένα καθεστώς καθημερινού τεστ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, όποιος φθάνει στη Νορβηγία από χώρα του εξωτερικού με υποχρέωση καραντίνας και δεν μπορεί να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Οι στενές επαφές ατόμων μολυσμένων με κορονοϊό χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα δέκα ημερών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, αυτό δεν θεωρείται πλέον απαραίτητο για την επιδημιολογική επιτήρηση, με τους νέους κανόνες να τίθενται σε ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε η νορβηγική κυβέρνηση. Οι ισχύοντες κανόνες έχουν επικριθεί ότι κρατούν υγιείς ανθρώπους σε καραντίνα για άσκοπα μεγάλο χρονικό διάστημα και επηρεάζουν ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά.

Από την Τετάρτη, όσοι θεωρούνται στενές επαφές φορέων του ιού πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά για έως και 11 ημέρες. Όσοι αρνηθούν να υποβληθούν σε τεστ πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Οι ταξιδιώτες πρέπει ακόμα να κάνουν τεστ και να εγγραφούν κατά την άφιξή τους στη Νορβηγία, ενώ ένα αρνητικό τεστ πριν από την άφιξη είναι απαραίτητο για όσους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν είτε ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε ότι έχουν αναρρώσει από Covid-19.

Το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Νορβηγία μπορεί να επιστρέψει εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν ή αν εμφανιστεί μία νέα παραλλαγή που θα απαιτεί τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, υπογράμμισε η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Norway
ΔΙΕΘΝΗ

Στην άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων προχωρά η Νορβηγία

Η ανακοίνωση ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις από τη γειτονική Δανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και της Ολλανδίας, οι οποίες χαλάρωσαν ή αίρουν τους περιορισμούς.
Norway
ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται οι περιορισμοί στη Νορβηγία εν όψει επικράτησης της Όμικρον

Η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι θα απαγορευτεί η πώληση αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια, θα κλείσουν, για τους περισσότερους πελάτες τους, τα γυμναστήρια και οι πισίνες, ενώ θα εφαρμοστούν και πιο αυστηροί κανόνες στα σχολεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις κατά του lockdown σε Αυστρία, Φινλανδία, Δανία και Νορβηγία

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 διαδηλωτές, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού για να αποτρέψουν σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών να περάσουν οδοφράγματα και να συγκρουστούν με τους άλλους διαδηλωτές.