ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Η Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσε τον Τραμπ στην πρώτη ακρόαση για την παραπομπή

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων προσκάλεσε τον Ν. Τραμπ στην πρώτη ακρόαση που θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του.

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων προσκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το νομικό επιτελείο του στην πρώτη ακρόαση που θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του.

Η έναρξη των ακροάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, με νομικούς εμπειρογνώμονες ως μάρτυρες.

Ο Τζέραλντ Νάντλερ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έστειλε επιστολή στον Τραμπ για να του υπενθυμίσει ότι οι κανόνες της Επιτροπής επιτρέπουν στον πρόεδρο να παραστεί στην ακρόαση και στον δικηγόρο του να θέσει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

«Επί της ουσίας, ο πρόεδρος έχει να επιλέξει: μπορεί να αδράξει αυτήν την ευκαιρία για να εκπροσωπηθεί στις ακροάσεις, ή να σταματήσει να διαμαρτύρεται για τη διαδικασία. Ελπίζω ότι θα επιλέξει να συμμετάσχει στην έρευνα, αυτοπροσώπως ή μέσω νομικού συμβούλου, όπως έκαναν και άλλοι πρόεδροι πριν από αυτόν», σχολίασε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, βουλευτής Άνταμ Σιφ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι τρεις Επιτροπές που έκαναν την έρευνα θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους αφού επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον οι βουλευτές, στις 3 Δεκεμβρίου, μετά τις διακοπές για τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων είναι αρμόδια για να συντάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αγανάκτηση Τραμπ για τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ εξέφρασε ξανά τη δυσαρέσκειά του που δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, επικρίνοντας την επιλογή της Νάβι Πιλάι και χαρακτηρίζοντας το βραβείο «ντροπιασμένο» λόγω αποφάσεων που, όπως είπε, προσβάλλουν τη δημοκρατία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επικυρώνει την Κέιτι Ζακαράια ως νέα του εκπρόσωπο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι επέλεξε την Κέιτι Ζακαράια, δικηγόρο και υποστηρίκτρια του κινήματος MAGA, ως νέα εκπρόσωπό του στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας την αφοσίωση και τη στήριξή της.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 3 εκατ. τόνοι ρωσικού ντίζελ θα κυκλοφορήσουν σύντομα στις αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήθηκε η Ρωσία να προμηθεύσει άμεσα τις αγορές με ρωσικό ντίζελ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει προσωρινή άδεια εισαγωγής.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν σχολίασε το σχέδιο εκτέλεσης σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τραμπ δεν σχολίασε δημόσια το πρωτοφανές σχέδιο ζωντανής μετάδοσης της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα στο Φορτ Χουντ. Εγκρίνοντας την εκτέλεση, είπε πως «θα αποδώσουμε τελική δικαιοσύνη».
ΔΠΔ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις από την Ουάσινγκτον κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αυξάνοντας τις εντάσεις με την Ευρώπη. Οι κυρώσεις ενδέχεται να πλήξουν και εταιρείες που συνεργάζονται με το ΔΠΔ, επικαλούμενη προστασία αμερικανικών συμφερόντων.
ΔΠΔ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου από την Ουάσινγκτον

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, εντείνοντας τη διπλωματική ένταση με τους Ευρωπαίους, λίγες ώρες μετά τη βράβευση πρώην δικαστή του ΔΠΔ με Νόμπελ Ειρήνης.