ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:51:51 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Facebook, Metaverse
Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» 20% για τη μετοχή του Facebook μετά από τα μεγέθη δ’ τριμήνου

Στα 3,67 δολάρια τα κέρδη ανά μετοχή, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Απογοήτευση για τους επενδυτές οι εκτιμήσεις για το τρέχον α' τρίμηνο.

Πτώση που ξεπέρασε το 20% εμφάνισε η μετοχή του Facebook στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς η εταιρεία απογοήτευσε τόσο με τα μεγέθη της για το δ’ τρίμηνο όσο και για τις εκτιμήσεις της για το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν στα 3,67 δολάρια έναντι εκτίμησης ότι θα διαμορφώνονταν στα 3,84 δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Refinitiv. Τα έσοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων στα 33,67 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει ότι θα αγγίξουν τα 33,4 δισ. δολάρια, ενώ χαμηλότερος, συγκρινόμενος με τις προσδοκίες, ήταν ο αριθμός των καθημερινών χρηστών του γνωστότερου μέσου κοινωνικής. 

Παράλληλα η εταιρεία εκτίμησε ότι τα έσοδά της για το α’ τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 25 και 29 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι θα έφθαναν στα 30,15 δισ. δολάρια. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Meta, όπως έχει μετονομαστεί η μητρική του Facebook, επηρεάζεται αρνητικά λόγω και των αλλαγών στην προστασία δεδομένων που έχει επιβάλλει η Apple στο λειτουργικό σύστημα iOS αλλά και εξαιτίας των προκλήσεων σε μακροοικονομικό επίπεδο

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε «ενθαρρυμένος από την πρόοδο που κάναμε τον τελευταίο χρόνο» και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να επενδύουμε το 2022 καθώς δουλεύουμε για τη δημιουργία του metaverse». Στο πλαίσιο αυτό, η θυγατρική Meta Reality Labs, που έχει αναλάβει τον τομέα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και παρουσίασε για πρώτη φορά ξεχωριστά οικονομικά αποτελέσματα, εμφάνισε αυξημένες καθαρές ζημιές 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, έναντι ζημιών 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Ο Ζάκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι ο τομέας αυτός της εταιρείας δεν πρόκειται να είναι κερδοφόρος "στο κοντινό μέλλον", αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι επενδύσεις στο metaverse θα αποδώσουν τελικά (κερδοφόρους) καρπούς. Η Meta Reality Labs είχε έσοδα περίπου 2,3 δισ. δολ. το 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook, Metaverse
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Ρωσία απαιτεί από τις ΗΠΑ να περιορίσουν facebook και instagram

Η Μόσχα καλεί την Ουάσιγκτον να σταματήσει η πολιτική της Meta Platforms να επιτρέπει τις αναρτήσεις που καλούν στη βία εναντίον Ρώσων αίροντας προσωρινά την απαγόρευση του λόγου μίσους. Η Ρωσία έχει ήδη απαγορεύσει τo fb στην επικράτειά της.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επιβολή προστίμου 150 εκατ. σε Google και 60 εκατ. σε Facebook

Αφορά το θέμα των cookies και οι ι δύο πλατφόρμες έχουν στην διάθεσή τους τρεις μήνες για να συμμορφωθούν, καθώς στην αντίθετη περίπτωση «οι εταιρείες θα πρέπει έκαστη να καταβάλλει χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης».