ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Boeing: Υποχώρησαν οι παραδόσεις νέων αεροσκαφών τον Ιανουάριο

Συνολικά ο αμερικανικός αεροναυπηγικός όμιλος παρέδωσε 32 αεροσκάφη τον πρώτο μήνα του 2022, κατορθώνοντας να ξεπεράσει τις αντίστοιχες παραδόσεις της Airbus που έφθασαν στις 30.

Η Boeing Co ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι παρέδωσε 32 αεροσκάφη τον Ιανουάριο, καθώς το πρόγραμμα του αεροσκάφους 787 Dreamliner, που έχει τεθεί στο περιθώριο, εξακολουθεί να επηρεάζει την ικανότητα της κατασκευάστριας εταιρίας να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών.

Η εταιρία παρέδωσε περισσότερα από 27 αεροσκάφη 737 ΜΑΧ τον Ιανουάριο και τρία αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, συμπεριλαμβανομένου και ενός αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων 777, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας μηνιαίας αναφοράς της. Από τις 27 παραδόσεις των αεροσκαφών ΜΑΧ, οι επτά ήταν για την ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόρους Ryanair, ενώ η China Eastern Airlines παρέλαβε το αεροσκάφος Boeing 777. Ο μικρότερος αριθμός των παραδόσεων που έγινε τον Ιανουάριο, αντανακλά μία εποχική μείωση. Η Boeing είχε παραδώσει 26 αεροσκάφη την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα αεροσκάφη 737 ΜΑΧ και 787 Dreamliner είναι σημαντικά για την ικανότητα της Boeing να ανακάμψει από την πανδημία και να φτάσει την Airbus, έχοντας μείνει πίσω στις παραδόσεις αεροσκαφών σε σχέση με τον Ευρωπαίο ανταγωνιστή της για τρίτο συνεχόμενο έτος. Μετά τη μείωση της παραγωγής κυρίως εξαιτίας της πανδημίας, οι κατασκευαστές αεροσκαφών καταγράφουν μεγαλύτερη ζήτηση για επιβατικά αεροσκάφη και αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων μεσαίας ατράκτου και προσπαθούν για την ταχεία αύξηση της παραγωγής τους.

Ωστόσο, τεχνικά προβλήματα στην παραγωγή του Dreamliner έχουν αυξήσει το οικονομικό κόστος για την Boeing, με την εταιρία να έχει κληθεί να πληρώσει πρόστιμα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 σχετικά με την καθυστέρηση της παράδοσης αεροσκαφών στους πελάτες της. Η Boeing είχε συνολικά 77 παραγγελίες τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων 55 αεροσκαφών ΜΑΧ, αλλά και 22 μεταφορικών αεροσκαφών. Η ζήτηση για μεταφορικά αεροσκάφη προσδιόρισε την τάση της ζήτησης την εταιρία, καθώς συνεχίζει να κυριαρχεί στις πωλήσεις στη διάρκεια μιας αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για τις παραγγελίες των μεταφορικών αεροσκαφών 14 προήλθαν από την Qatar Airways για το αεροσκάφος 777-8. Η αεροπορική εταιρία τον τελευταίο μήνα παρήγγειλε 34 νέα 777Χ μεταφορικά αεροσκάφη και 25 αεροσκάφη 737-10 ΜΑΧ. Από τις παραγγελίες για τα αεροσκάφη 737 ΜΑΧ τον Ιανουάριο, οι 20 προήλθαν από απροσδιόριστους πελάτες της Boeing, ενώ οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες American Airlines Group Inc και Southwest Airlines Co παρήγγειλαν τα υπόλοιπα 35 αεροσκάφη.

Ακυρώθηκαν δύο παραγγελίες για το αεροσκάφος 737 ΜΑΧ τον Ιανουάριο, με τον αριθμό των συνολικών καθαρών παραγγελιών για την Boeing να φτάνει στις 75. Η Airbus παρέδωσε 30 αεροσκάφη τον Ιανουάριο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρά προβλήματα στα γερμανικά αεροδρόμια, λόγω έλλειψης προσωπικού

Από την πλευρά των εργαζομένων, η αντιπρόεδρος της Ver.di Κριστίνε Μπέλε, η οποία είναι επίσης και αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa, δηλώνει στην Augsburger Allgemeine Zeitung ότι «το καλοκαίρι θα είναι χαοτικό».
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρεκόρ 12 μηνών στον αριθμό των επιβατών αεροπορικών εταιριών

Η COVID-19 κατέστρεψε τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, με τον αριθμό των επιβατών αεροπορικών εταιριών στις ΗΠΑ να μειώνεται κατά 60% το 2020. Αυξάνονται οι κρατήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
ΔΙΕΘΝΗ

Πράσινο φως για πτήσεις του Boeing 737 MAX, άνοδος 6,1% της μετοχής

Πράσινο φως για να επιστρέψουν σε πτήσεις τα Boeing 737 MAX από την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Άνοδος της εταιρείας κατά 6,1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street