ΓΔ: 2108.3 0.17% Τζίρος: 260.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Bloomberg-USA
Shutterstock

Το επιτελείο του Τραμπ σταματά τις διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους του Bloomberg

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Τραμπ σταματά να εκδίδει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο ανήκει στον Μάικλ Μπλούμπεργκ, διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να εκδίδει διαπιστεύσεις για τους δημοσιογράφους που εργάζονται για το πρακτορείο Bloomberg, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δισεκατομμυριούχου, το πρακτορείο ανέφερε ότι θα καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του ιδιοκτήτη του, όμως θα σταματήσει να δημοσιεύει ανυπόγραφα κύρια άρθρα που αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Αμερικανού μεγιστάνα, όπως έκανε γνωστό ο αρχισυντάκτης του. Τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να καλύπτει δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ.

Την ανακοίνωση της διακοπής έκδοσης διαπιστεύσεων σε δημοσιογράφους του Bloomberg έκανε η ομάδα της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ.

Δεν ήταν άμεσα σαφές κατά πόσον ο Λευκός Οίκος θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των δημοσιογράφων του Bloomberg.

«Από την στιγμή που δήλωσαν ανοιχτά την μεροληψία τους, η εκστρατεία Τραμπ δεν θα εκδίδει διαπιστεύσεις σε εκπροσώπους του Bloomberg News για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ή για άλλες εκδηλώσεις της εκστρατείας», δήλωσε ο ηγέτης της εκστρατείας του Τραμπ, Μπραντ Παρσκάλε.

«Θα καθορίζουμε κατά περίπτωση αν θα εμπλεκόμαστε με μεμονωμένους δημοσιογράφους ή θα απαντάμε σε ερωτήσεις από το Bloomberg News», συμπλήρωσε.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου, ο Τζον Μικλεθγουεϊτ, αρχισυντάκτης του πρακτορείου δήλωσε πως «Η κατηγορία για μεροληψία δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».

«Καλύψαμε δημοσιογραφικά τον Ντόναλντ Τραμπ δίκαια και αμερόληπτα από τότε που έγινε υποψήφιος το 2015 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το επιτελείο Τραμπ», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Μικλεθγουεϊτ σε υπόμνημά του προς την διεύθυνση σύνταξης του πρακτορείου δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε την παράδοσή μας να ερευνάμε τον Μάικλ, την οικογένειά του και το ίδρυμά του και θα εφαρμόσουμε την ίδια πολιτική και για τους άλλους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Τέλος, είπε πως τα ερευνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνηση Τραμπ, την τωρινή κυβέρνηση, θα συνεχιστούν «προς το παρόν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μαχητικό F35 αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται η πώληση F-35 στη Σαουδική Αραβία

Ο Τραμπ αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας για αγορά μαχητικών F-35, σύμφωνα με το Bloomberg. Σκοπεύουν επίσης να υπογράψουν οικονομικές και αμυντικές συμφωνίες στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αυτή την εβδομάδα υπογράφω διάταγμα για τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για ενιαία κανονιστική διαδικασία έγκρισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καταργώντας διαφοροποιήσεις μεταξύ πολιτειών, χωρίς ακόμα να δίνει λεπτομέρειες για το διάταγμα.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ απορρίπτει παρεμβάσεις στα εσωτερικά της μετά τις αιχμές των ΗΠΑ

Ο Αντόνιο Κόστα δηλώνει ότι η ΕΕ δεν δέχεται παρεμβάσεις στα εσωτερικά της, απαντώντας στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ, ενώ τονίζει τις διαφορές αντίληψης για την ελευθερία λόγου και ενημέρωσης.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εκφράζει αμφιβολίες για τη συμφωνία εξαγοράς WBD από Netflix

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες για την εξαγορά της Warner Bros Discovery από τη Netflix, τονίζοντας τον μεγάλο ρόλο του streaming. Δήλωσε ότι θα εμπλακεί στην απόφαση των αρχών και ότι συναντήθηκε με τον Τεντ Σαράντος του Netflix.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν διάβασε την ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν έχει διαβάσει την αμερικανική πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία, παρότι παρουσιάστηκε πριν από τρεις εβδομάδες και αποτελεί θέμα συνομιλιών ΗΠΑ, Μόσχας και Κιέβου.