ΓΔ: 888.66 -0.51% Τζίρος: 27.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Airbnb αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι σε θέση να προχωρούν σε νέες κρατήσεις για διαμονή στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τις 4 Απριλίου είχαν ακυρωθεί.

Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων Airbnb ανακοίνωσε αργά χθες ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι σε θέση να προχωρούν σε νέες κρατήσεις για διαμονή στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. «Οι πελάτες που βρίσκονται στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν νέες κρατήσεις στην Airbnb».

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τις 4 Απριλίου και ύστερα είχαν ακυρωθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι είχα ανακοινώσει την προγραμματισμένη αναστολή δραστηριοτήτων μέσω Twitter στις 4 Μαρτίου.

Η εταιρεία είχε ήδη κάνει λόγο για τη δυσκολία να διεκπεραιώσει συναλλαγές που σχετίζονται με συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Airbnb ακολουθεί την πολιτική κι άλλων μεγάλων εταιρειών που έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους τόσο  στη Ρωσία όσο και στη Λευκορωσία.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ που χθες το βράδυ, που απαγόρευσαν στις αμερικανικές τράπεζες να διεκπεραιώνουν πληρωμές ρωσικού χρέους, ώστε να υποχρεωθεί η Μόσχα να πληρώσει από το συνάλλαγμα που λαμβάνει από εξαγωγές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Russia, Rossia, Kyroseis, Sanctions
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία περιορίζει τη δυνατότητα εισόδου Ρώσων πολιτών στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας, η χώρα θα μειώσει κατά 90% τις άδειες εισόδου που χορηγεί σε Ρώσους πολίτες, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα τους να μεταβαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.
ukraine_nuclear
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ζελένσκι για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

Από τα τέλη Ιουλίου, έχουν αναφερθεί πολλά πλήγματα του πυροβολικού στο εργοστάσιο αυτό, για τα οποία αλληλοκατηγορούνται τα εμπόλεμα μέρη, εγείροντας ανησυχίες πως μπορεί να προκληθεί πυρηνική καταστροφή.