ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την Bank of America στο α' τρίμηνο

Σε «ελεύθερη» πτώση τα κόκκινα δάνεια, με την αμερικανική τράπεζα να διατηρηθεί αποθεματικό για το επόμενο διάστημα προκειμένου να τα αντιμετωπίσει μόλις 30 εκατ. δολαρίων.

Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η Bank of America, λόγω και της μείωσης των προβλέψεων έναντι απομειώσεων. 

Τα κέρδη της υποχώρησαν 12% στα 7,07 δισ. δολάρια ή 80 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης ότι θα έφθαναν στα 75 σεντς ανά μετοχή, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται 1,8% στα 23,33 δισ. εντός των εκτιμήσεων. Μετά την ανακοίνωση των μεγεθών η μετοχή του τραπεζικού ομίλου ενισχύονταν 1,3% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις της Wall Street. 

Παράλληλα οι επισφάλειες υποχώρησαν 52% στα 392 εκατ. δολάρια, όντας πολύ χαμηλότερες από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 848,7 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών να φθάνουν μόλις στα 30 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 468 εκατ. δολάρια. Επιπρόσθετα η τράπεζα αποδέσμευσε το ποσό των 362 εκατ. δολαρίων που είχε «κρατήσει στην άκρη» για να καλύψει ενδεχόμενα νέα κόκκινα δάνεια. 

«Ο κύκλος εργασιών ήταν ισχυρός παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον και τη μεγάλη μεταβλητότητα, ως αποτέλεσμα της καλής στρατηγικής ανάπτυξης που εφαρμόζουμε», υπογράμμισε ο Άλασταιρ Μπόρτγουικ, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΔΙΕΘΝΗ

Οριακή πτώση των δεικτών στη Wall παρά τα κέρδη τραπεζών, ενέργειας

Τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America που ξεπέρασαν τις προσδοκίες έστειλαν τις μετοχές της πάνω από 3%. Η Twitter σημείωσε άνοδο πάνω από 5%, καθώς αμύνεται για να μην εξαγοραστεί από τον Μασκ.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικά πυρά κατά του γερμανικού πακέτου των 200 δισ. για το φυσικό αέριο

«Το ζήτημα που τίθεται αφορά το τεράστιο μέγεθος αυτού του προγράμματος στήριξης που μπορεί να αποδυναμώσει οικονομίες που διαθέτουν μικρότερο δημοσιονομικό χώρο από τον δικό μας», δήλωσε σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας.