ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοίνωσε το Χονγκ Κονγκ

Με τα νεότερα μέτρα, η συνολική στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ φθάνει τα 25 δισεκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (3,2 δισεκ. δολάρια).

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξήγγειλε σήμερα πρόσθετα μέτρα στήριξης ύψους 4 δισεκ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (511 εκατ. δολαρίων) προκειμένου να τονωθεί η οικονομία που έχει πληγεί από τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.

Με τα νεότερα μέτρα, η συνολική στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση φθάνει τα 25 δισεκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (3,2 δισεκ. δολάρια). Μένει, ωστόσο, να φανεί εάν το ποσό αυτό επαρκεί για την τόνωση της οικονομίας, που πλήττεται από τη μείωση του τουρισμού και τη βουτιά-ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων.

«Σε μια φάση οικονομικής επιβράδυνσης, η στήριξη της απασχόλησης είναι η Νο1 προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν, ανακοινώνοντας τα μέτρα σε συνέντευξη Τύπου. Ο Τσαν δήλωσε ότι τα μέτρα έχουν κυρίως στόχο να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι διαδηλώσεις κατά του Πεκίνου έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην μητρόπολη.

Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο τέτοιου είδους μέτρων αφού η κυβέρνηση έχει ήδη προσφέρει οικονομική στήριξη ύψους 21 δισεκ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, κυρίως για να βοηθήσει τους κλάδους μεταφορών, τουρισμού και λιανικού εμπορίου.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 21 ετών τον Νοέμβριο, εξαιτίας των διαδηλώσεων και της επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα σε περίπτωση κυρώσεων

Οι δηλώσεις Πομπέο πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στη σύλληψη 53 ατόμων στο Χονγκ Κονγκ έφερε την κινεζική αντίδραση που προειδοποίησε οτι η Ουάσιγκτον θα πληρώσει «βαρύ τίμημα».
ΔΙΕΘΝΗ

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επαναμόλυνσης στο Χονγκ Κονγκ

Ο ασθενής, ένας άνδρας ηλικίας 33 ετών που κατοικεί στο Χονγκ Κονγκ, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό για πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου, αφού παρουσίασε συμπτώματα. Αφού ανάρρωσε, υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε αρνητικός δύο φορές.