ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πηγή: ΑΠΕ

Η Γερμανία θα αγοράσει 60 μεταγωγικά ελικόπτερα από τη Boeing

Πρόκειται για 60 μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47F Chinook, αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την αμερικανική βιομηχανία Boeing, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του υλικού της αεροπορίας στρατού της χώρας.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα αγοράσει 60 μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47F Chinook, αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την αμερικανική βιομηχανία Boeing, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του υλικού της αεροπορίας στρατού της χώρας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Bild am Sonntag.

Πρόκειται για μέρος της δαπάνης 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που ανήγγειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα ελικόπτερα θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2025 και το 2026 και θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα -είχαν τεθεί σε υπηρεσία πριν από κάπου πενήντα χρόνια- CH-53G της Sikorsky, βιομηχανίας που είναι σήμερα μέρος του ομίλου της Lockheed Martin, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ θα ενημερώσει το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για την προμήθεια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πάντα κατά τις πηγές της Μπιλτ.

Εξεταζόταν επίσης η εναλλακτική αγορά ελικοπτέρων CH-53K King Stallion της Λόκχιντ Μάρτιν, όμως τελικά βάρυνε το ότι το μοντέλο της Μπόινγκ είναι φθηνότερο και το ότι πολλά κράτη μέλη του NATO προτιμούν το Σινούκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε πάντως ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη επισήμως κάποια απόφαση για την αγορά ελικοπτέρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Ε3: Ανακοίνωση για Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία από Βρετανία

Με κοινή ανακοίνωση, οι ηγέτες Ην. Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας στηρίζουν άμεση εφαρμογή διεθνών συμφωνιών, αυστηρότερη στάση έναντι της Ρωσίας και χαιρετίζουν τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τη Δευτέρα στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ θα επισκεφθεί Αθήνα, Βουλγαρία και Ρουμανία τη Δευτέρα για συνομιλίες με θέμα την υποστήριξη στην Ουκρανία, την άμυνα, την οικονομία και τη διεύρυνση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Γερμανία.
Φριντριχ Μερτζ
ΔΙΕΘΝΗ

O Μερτς ανακοίνωσε αποστολή 29 εκατ. ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε εκταμίευση 29 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και ζήτησε άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων. Η Γερμανία θα στηρίξει με ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.
Drone πάνω σε πάνελ
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Γερμανία για drone πάνω από βάση του ΝΑΤΟ

Συναγερμός χθες βράδυ στη ΝΑΤΟϊκή βάση Γκαϊλενκίρχεν λόγω άγνωστου drone που πέταξε εντός της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα, χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο· ερευνάται αν ήταν λάθος συναγερμός.
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απαραίτητες οι ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα, λέει ο Βάντεφουλ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ πρότεινε ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα, ζήτησε διατήρηση της αμερικανικής παρουσίας και ρόλο του ΟΗΕ, τόνισε τη σημασία ανθρωπιστικής βοήθειας και στοχεύει στη λύση δύο κρατών με νομικές εγγυήσεις.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Αισιοδοξία για λύση Γερμανίας-Ισραήλ-Γάζας μέσα στην εβδομάδα

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαρακτήρισε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ελπιδοφόρο βήμα, εκφράζοντας αισιοδοξία πως μπορεί να υπάρξει λύση εντός εβδομάδας, τονίζοντας όμως ότι η συμφωνία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.