ΓΔ: 820.46 -0.32% Τζίρος: 10.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Αβέβαιο» το μέλλον του Twitter μετά την εξαγορά από τον Μασκ

«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Twitter Παράγκ Αγκραουάλ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι αβέβαιο μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ πέτυχε την εξαγορά της Twitter Inc. έναντι 44 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς που έχουν βασιστεί σε δανεισμό. 

Οι επενδυτές θα λάβουν 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή του Twitter που κατέχουν, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η τιμή είναι 38% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν ο Μασκ αποκαλύψει ένα σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία, πυροδοτώντας ένα ράλι μετοχών. Η διαπραγμάτευση των μετοχών του Twitter έχει διακοπεί προσωρινά.

Ο Αγκραουάλ μιλούσε στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του προσωπικού της εταιρείας. Ο Μασκ θα δεχτεί ερωτήσεις από το προσωπικό του Twitter αργότερα, όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η εταιρεία.

Καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter άκουγε τις ερωτήσεις για τα σχέδια του Μασκ αναφορικά με την εταιρεία, την πιθανότητα απολύσεων, αλλά και τις σκέψεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την ίδια συμφωνία, απέφυγε αρκετές ερωτήσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα έπρεπε να απαντηθούν από τον Μασκ.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι ο Twitter θα πρέπει να είναι μία πλατφόρμα που θα προωθεί την ελευθερία του λόγου.

Οι εργαζόμενοι ρώτησαν τον Αγκραουάλ το αν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη μόνιμα την προηγούμενη χρονιά, θα μπορέσει να επανέλθει στο μέσο μετά την ανάληψη του ελέγχου από τον Μασκ.

«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα», απάντησε ο Αγκραουάλ σε μία ερώτηση που ήταν σχετική με τον Τραμπ. «Πιστεύω πως όταν έχουμε μία ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Ίλον, θα είναι μία ερώτηση την οποία θα πρέπει να του θέσουμε».

Ο Αγκραουάλ είπε στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις.

Ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter είχε ως στόχο να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι η συμφωνία με τον Μασκ έδωσε προτεραιότητα στην «λειτουργική συνέχεια» μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας.

«Νομίζω ότι αισθανόμαστε πολύ άνετα ότι (η συμφωνία) δίνει σε αυτή την ομάδα την ικανότητα να συνεχίσει να κάνει την εταιρεία επιτυχή, μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της μεταβίβασης,» είπε ο Τέιλορ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αντεπίθεση των δικηγόρων της Twitter στον προκλητικό Μασκ

Ο Μασκ επιθυμεί από τον δικαστή να του επιτρέψει να αποχωρήσει από τη συμφωνία χωρίς την καταβολή ρήτρας, ενώ από την πλευρά της, η Twitter επιθυμεί μία δικαστική εντολή εξαναγκασμού του για την εξαγορά της εταιρίας έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.
twitter
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστική προσφυγή της Twitter εναντίον του Έλον Μασκ, τι ζητάει

Στην προσφυγή της η εταιρεία κατηγορεί τον ιδιοκτήτη της Tesla για μία «μακρά λίστα» παραβιάσεων των όρων της συμφωνίας συγχώνευσης «που έχει επισκιάσει την εταιρεία και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της».