ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νωρίς για να διαπιστωθεί αν υπάρχει μαζική έξοδος στελεχών από το Twitter

Σε ευρεία συνεδρίαση που έγινε σήμερα τονίστηκε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις παραιτήσεις εργαζομένων μετά την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου από τον Έλον Μασκ.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter είπαν σήμερα, σε μια συνεδρίαση με ευρεία συμμετοχή, ότι η εταιρεία θα παρακολουθεί τις αποχωρήσεις του προσωπικού, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί πώς θα τις επηρεάσει η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ.

Στη συνεδρίαση αυτή μίλησαν διευθυντικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής Παράγκ Αγκραουάλ, και προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους που ζητούσαν απαντήσεις για το πώς οι διευθυντές σχεδιάζουν να χειριστούν μια «μαζική έξοδο» από την εταιρεία.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε αφού ο Μασκ, ο οποίος συμφώνησε να αγοράσει την πλατφόρμα έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, συνέχισε τις απευθείας επιθέσεις στους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς

Όπως μετέδωσε το Bloomberg πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς που έχουν βασιστεί σε δανεισμό. 

Οι επενδυτές θα λάβουν 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή του Twitter που κατέχουν, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η τιμή είναι 38% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν ο Μασκ αποκαλύψει ένα σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία, πυροδοτώντας ένα ράλι μετοχών.  Η διαπραγμάτευση των μετοχών του Twitter έχει διακοπεί προσωρινά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέστειλε επιστολή στην εταιρεία για να ενημερώσει για την πρότασή του. «Επένδυσα στο Twitter, καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία», ανέφερε στην επιστολή. «Ωστόσο, από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτή την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί ως μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία».

Αρχικά το Twitter ήταν εντελώς αντίθετο στην εξαγορά, ενώ ενεργοποίησε  το έσχατο αντίμετρο που προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία για την αποτροπή επιθετικών εξαγορών. Σε περίπτωση όπου ένας μέτοχος (εν προκειμένω ο Μασκ) φθάσει σε ποσοστό συμμετοχής άνω του 15%, αυτόματα θα εκδοθούν υπέρ των μετόχων δικαιώματα συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκπτωση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αντεπίθεση των δικηγόρων της Twitter στον προκλητικό Μασκ

Ο Μασκ επιθυμεί από τον δικαστή να του επιτρέψει να αποχωρήσει από τη συμφωνία χωρίς την καταβολή ρήτρας, ενώ από την πλευρά της, η Twitter επιθυμεί μία δικαστική εντολή εξαναγκασμού του για την εξαγορά της εταιρίας έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.
twitter
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστική προσφυγή της Twitter εναντίον του Έλον Μασκ, τι ζητάει

Στην προσφυγή της η εταιρεία κατηγορεί τον ιδιοκτήτη της Tesla για μία «μακρά λίστα» παραβιάσεων των όρων της συμφωνίας συγχώνευσης «που έχει επισκιάσει την εταιρεία και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της».
mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Διχάζει τις ΗΠΑ η απόφαση του Μασκ να μην εξαγοράσει το Τwitter

«Η συμφωνία για το Twitter πέθανε, ζήτω το «Truth»», έγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ιδρύσει ο ίδιος μέσω του οποίου εκφράζεται μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter.