ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Γερμανίδα υπουργός καλεί σε ετοιμότητα τους πολίτες: Αποθηκεύστε τρόφιμα

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για 10 ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέιζερ και έδωσε λίστα με βασικά είδη διατροφής.

Κάλεσμα στους πολίτες της Γερμανίας να λαμβάνουν ειδικές προφυλάξεις σε περίπτωση κρίσης ώστε μπορούν να επιβιώσουν σε περιόδους κρίσης χωρίς να χρειάζεται να πάνε για ψώνια έκανε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας», είπε η πολιτικός του SPD στην Handelsblatt. Και συνέχισε: «Εάν το ρεύμα κοπεί για μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης».

Επίσης, τόνισε τη σημασία της πολιτικής προστασίας, στην οποία έδωσε «υψηλή προτεραιότητα». «Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κρίσεις - πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου». Πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες».

Στο πλαίσιο αυτό, η Φέιζερ αναφέρθηκε σε λίστα που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Η λίστα αναφέρεται στις βασικές προμήθειες επιβίωσης 10 ημερών για ένα άτομο και περιλαμβάνει αναλυτικά: 20 λίτρα πόσιμο νερό, δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι (3,5 κιλά), λαχανικά, όσπρια (4 κιλά), 2,6 κιλά γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και προμήθειες φρούτων, ξηρών καρπών, αυγών και λαδιού. 

Σε περίπτωση καταστροφής όπως πλημμύρα, διακοπή ρεύματος ή καταιγίδα, υπάρχει κίνδυνος να είναι δύσκολο να προμηθευτείτε τρόφιμα, γράφει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στον «Οδηγό για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης και σωστή δράση». 

Το φυλλάδιο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία περιέχει επίσης μια λίστα ελέγχου με άλλα πράγματα που θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο νοικοκυριό, όπως κουτί φαρμάκων, είδη υγιεινής και αποσκευές έκτακτης ανάγκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νεκρός τεχνικός ZDF ήταν μέλος της Χαμάς

Το ZDF ανακοίνωσε ότι ο τεχνικός του συνεργάτη του στη Γάζα, που σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση, ήταν μέλος της Χαμάς. Μετά τα στοιχεία από το Ισραήλ, το κανάλι ανέστειλε τη συνεργασία με την PMP και ξεκαθάρισε τον ρόλο του τεχνικού.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η Τουρκία βασικός εταίρος πριν την επίσκεψη Μερτς στην Άγκυρα

Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε τη σημασία της Τουρκίας ως εταίρου ενόψει της επίσκεψης του καγκελάριου Μερτς στην Άγκυρα, αποφεύγοντας όμως να αποκαλύψει αν θα συζητηθεί η παράδοση Eurofighter κατά τη συνάντηση με Ερντογάν.
Η νίκη της Μονάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μόναχο στη Γερμανία υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς με δημοψήφισμα

Το Μόναχο θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036, 2040 ή 2044 μετά τη θετική ψήφο του 63% των δημοτών. Η τελική πρόταση θα επιλεγεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία το 2026. Ισχυρό φαβορί παραμένει η Ινδία.
Χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική αστυνομία ζητά περισσότερα μέτρα ασφαλείας στις πόλεις

Η συζήτηση πυροδοτήθηκε από σχόλια του καγκελάριου στις 14 Οκτωβρίου, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση διορθώνει λάθη του παρελθόντος στην πολιτική μετανάστευσης, «αλλά εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το πρόβλημα με το πώς μοιάζουν οι πόλεις μας».
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική οικονομία σε δραματική ύφεση, προειδοποιεί οικονομολόγος

Ο πρόεδρος του lfo προειδοποίησε ότι η ευημερία της Γερμανίας απειλείται σοβαρά. «Λιγότερες ιδιωτικές επενδύσεις σημαίνει λιγότερη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, λιγότερα φορολογικά έσοδα και επομένως λιγότερα χρήματα για δημόσιες υπηρεσίες», είπε.