ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου, μείωση της παραγωγής εξετάζει ο ΟΠΕΚ

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη. Αύριο θα ακολουθήσει συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+.

Ανοδικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα ενόψει της συνεδρίασης στον ΟΠΕΚ, του οποίου τα μέλη αναμένεται να εξετάσουν την περίπτωση μεγαλύτερων μειώσεων στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις τιμές και να αποτρέψουν τον κορεσμό της αγοράς την επόμενη χρονιά.

Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή αργού των χωρών-μελών του και των συμμάχων τους, με επικεφαλής τη Ρωσία, με τις μειώσεις αυτές να είναι μεγαλύτερες κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα παραπάνω, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη. Αύριο θα ακολουθήσει συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+.

Νωρίτερα σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 44 σεντς, ή 0,7%, στα 63,44 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 17 σεντς στα 58,60 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΔΙΕΘΝΗ

Η ενεργειακή κρίση μπορεί να απειλήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σημειώνει πως οι υψηλότερες τιμές ενέργειας εντείνουν επίσης τις πληθωριστικές πιέσεις που σε συνδυασμό με τις διακοπές ρεύματος μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλότερη βιομηχανική δραστηριότητα.
IEA
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερεί υπερβολικά η διεθνής ενεργειακή μετάβαση προειδοποιεί η ΙΕΑ

Οι δεσμεύσεις μέχρι σήμερα των κρατών για το κλίμα, αν τηρηθούν, δεν θα επιτρέψουν παρά μια μείωση 20% των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: «Καμπανάκι» από τη ΒΡ για σοβαρή έλλειψη στα καύσιμα

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη νομοθεσία ανταγωνισμού, προκειμένου να επιτρέψει στις εταιρίες να μοιραστούν πληροφορίες και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.