ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επικυρώθηκε το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης στην τουρκική Βουλή

Η τουρκική βουλή επικύρωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα το μνημόνιο συνεννόησης που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου Άγκυρα και Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «το τουρκικό κοινοβούλιο προχώρησε στην επικύρωση του μνημονίου συνεννόησης που υπέγραψε η τουρκική κυβέρνηση με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο».

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη αφού από το βράδυ της Τετάρτης είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστές οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είχε χαρακτηρίσει την ψήφισή του μνημονίου ως κίνηση ύψιστης σημασίας.

Όπως είχε πει «είναι σημαντικό όλα τα κόμματα να στηρίξουν το μνημόνιο».

Είχε αναφέρει επίσης ότι με το μνημόνιο η Τουρκία άσκησε τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, όπως ισχυρίστηκε, και πως το «μνημόνιο σίγουρα δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν βυθίζουν σε νέο ιστορικό χαμηλό την τουρκική λίρα

Ο Τούρκος πρόεδρος έδιωξε τρία στελέχη της κεντρικής τράπεζας της χώρας συνεχίζοντας την αδιέξοδη πολιτική του να πιέζει για μείωση επιτοκίων ενώ καλπάζει ο πληθωρισμός με ρυθμό 20%.