ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Allianz: Πτώση 2,9% στα λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου λόγω αυξημένων δαπανών

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αποδεικνύουν ότι οι δραστηριότητές μας μπορούν να αντέξουν σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές πιέσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Όλιβερ Μπέτε.

Με μια υποχώρηση κατά 2,9% στα λειτουργικά κέρδη τα οποία έφθασαν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2022 για την Allianz, καθώς οι απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, οδηγώντας σε μείωση του αποτελέσματος ανάληψης κινδύνων στον τομέα ασφαλίσεων κατά ζημιών (P&C).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από ένα ισχυρό λειτουργικό αποτέλεσμα στον επιχειρηματικό τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων λόγω υψηλότερου μέσου όρου των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων τρίτων. Όσον αφορά τον επιχειρηματικό τομέα ζωής/υγείας, το λειτουργικό αποτέλεσμα παρέμεινε σταθερό.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυτά ανήλθαν σε 0,6 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 78,1%. Η μείωση αυτή, όπως αναφέρει η Allianz, αντανακλά την επίδραση μιας πρόσθετης πρόβλεψης προ φόρων ύψους 1,9 δισ. ευρώ που σχετίζεται με τη διαδικασία της Allianz [Global Investors] U.S. Structured Alpha, η οποία μείωσε τα καθαρά κέρδη του ομίλου το πρώτο τρίμηνο κατά 1,6 δισ. ευρώ.

Στα λειτουργικά κέρδη, ο τομέας P&C του ομίλου σημείωσε πτώση 9% στα 1,4 δισ. ευρώ, ο τομέας ζωής/υγείας, χωρίς μεταβολή στα 1,2 δισ. ευρώ, και ο τομέας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με αύξηση 11,2% στα 831 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αποδεικνύουν ότι οι δραστηριότητές μας μπορούν να αντέξουν σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές πιέσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Όλιβερ Μπέτε. «Αυτό συνδυάζεται με τη δύναμη των ανθρώπων μας. Η Allianz έχει λάβει σαφείς επιχειρηματικές αποφάσεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης, εργαστήκαμε σκληρά για να επιτύχουμε δίκαιους διακανονισμούς με τους επενδυτές των κεφαλαίων Structured Alpha στις ΗΠΑ και να προχωρήσουμε προς μια οριστική επίλυση».

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, ο δείκτης κεφαλαιοποίησης της Allianz βάσει της οδηγίας Solvency II ανήλθε σε 199%. Εν τω μεταξύ, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η επιχείρηση πιστεύει ότι παραμένει σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους της για το σύνολο του έτους.  

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Christopher_Townsen
ΔΙΕΘΝΗ

Euler Hermes: Μετονομάζεται σε Allianz Trade, ενισχύει τη διεθνή θέση της

«Η αλλαγή της εμπορικής επωνυμίας μας σε Allianz Trade σημαίνει ενίσχυση της θέσης μας ως παγκόσμιου παίκτη. Με τη νέα επωνυμία, θα επωφεληθούμε ακόμη περισσότερο από τη φήμη και τη δύναμη της Allianz», τονίζεται στην ανακοίνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Θα βλάψουν σοβαρά την ανάπτυξη τα κλειστά σχολεία στην πανδημία

Πρόσφατες αξιολογήσεις μαθητών, σπουδαστών κολεγίων και φοιτητών δείχνουν ότι η γενικευμένη τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα πτώση των σχολικών επιδόσεων.
Ukraine-Mariupole-Azovstal
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαριούπολη έπεσε, στα χέρια των Ρώσων οι 265 μαχητές του Azovstal

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που έδιναν την ύστατη μάχη από την χαλυβουργεία της Μαριούπολης, παρέδωσαν τελικά τα όπλα και έχουν οδηγηθεί σε ρωσικό έδαφος. Σκέψεις για ανταλλαγή με Ρώσους αιχμάλωτους πολέμου.