ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
twitter
Φωτο: Shutterstock

Δοκιμές για κοινοποίηση κειμένων μέχρι 2.500 λέξεων κάνει το Twitter

Στόχος του Notes είναι να κρατήσει τους χρήστες στο Twitter και να προσελκύσει νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κοινοποιούν τον τίτλο ενός κειμένου και έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δοκιμή του νέου εργαλείου του "Notes" που επιτρέπει σε χρήστες να μοιράζονται μεγάλα κείμενα μεγέθους έως 2.500 λέξεων. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί επί δύο μήνες σε μικρό αριθμό χρηστών σε Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Γκάνα, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε η νέα δυνατότητα θα γίνει ευρέως διαθέσιμη. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα έχει όριο 280 χαρακτήρων στις αναρτήσεις (tweets), το οποίο ισχύει από το 2017 (πριν το όριο ήταν 140 χαρακτήρες).

Στόχος του Notes είναι να κρατήσει τους χρήστες στο Twitter και να προσελκύσει νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κοινοποιούν τον τίτλο ενός κειμένου και έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο. Οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν τα κείμενα μετά την ανάρτηση τους.

Το Twitter βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Έλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Μεταξύ άλλων σχεδίων, ο Μασκ δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου χρήσης του Twitter με συνδρομή.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνέστησε ομόφωνα στους μετόχους να εγκρίνουν την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει καταθέσει ο Έλον Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) το διοικητικό συμβούλιο του Twitter προέτρεψε τους μετόχους να εγκρίνουν την εξαγορά στην προτεινόμενη από τον Μασκ τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Αν και ο Μασκ έχει απειλήσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία συγχώνευσης που είχε συμφωνηθεί, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τα spam και τους fake λογαριασμούς, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter επέμεινε ότι θα εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την ψηφοφορία των μετόχων, ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης, η προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι η 24η Οκτωβρίου.

Ο επιχειρηματίας, ωστόσο, επανέλαβε την επιθυμία του να προχωρήσει, τελικά, στην εξαγορά του μέσου την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια μιας virtual συνομιλίας με τους υπαλλήλους του Twitter, αν και οι μετοχές του παραμένουν πολύ κάτω από την τιμή προσφοράς του, γεγονός που σηματοδοτεί σημαντικές αμφιβολίες για το αν ολοκληρωθεί στην συμφωνηθείσα τιμή.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ αποκαλεί «πραγματική αλήθεια» την αντισημιτική ανάρτηση στο X

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία περίπου 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επανειλημμένα επικριθεί για την προώθηση περιεχομένου που επιτίθεται στους Εβραίους.
mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ σχεδιάζει να καταργήσει την λειτουργία «block» του Twitter

Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) ο πολυεκατομμυριούχος έγραψε ότι ο αποκλεισμός των λογαριασμών «θα καταργηθεί, γιατί δεν έχει νόημα». Ωστόσο, θα παραμείνει η λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα, όπως και η λειτουργία της σίγασης (mute).