ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Ευρωσύστημα
Φωτο: ΕΚΤ

Αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των αποφάσεων από την ΕΚΤ

Από τη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα ανακοινώνονται στις 15:15 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνέντευξη της κας Λαγκάρντ θα ξεκινά στις 15:45 ώρα Ελλάδας.

Με μικρή... καθυστέρηση θα μαθαίνουν οι αγορές, σε σύγκριση με σήμερα, τις αποφάσεις της ΕΚΤ, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε η τράπεζα με ανακοίνωσή της. Η ΕΚΤ διευκρινίζει ότι η αλλαγή γίνεται για τεχνικούς λόγους και δεν «κρύβει» κάτι διαφορετικό. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αλλάζει την ώρα δημοσίευσης των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της και το χρόνο των συνεντεύξεων Τύπου στις οποίες εξηγούνται οι αποφάσεις.

Από τις 21 Ιουλίου, οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα δημοσιεύονται στις 14:15 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (15:15 ώρα Ελλάδος) από 13:45 ώρα Κεντρικής Ευρώπης που ήταν πριν. Οι συνεντεύξεις Τύπου θα ξεκινούν στις 14:45 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (15:45 ώρα Ελλάδος) από 14:30. Η δημοσίευση των σχετικών εγγράφων, όπως η δήλωση νομισματικής πολιτικής, θα μετατοπιστεί ανάλογα (στις 15:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Οι νέες ώρες θα ισχύουν για τις μελλοντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και τις συνεντεύξεις Τύπου.

Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων νομισματικής πολιτικής παραμένει αμετάβλητο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, υποστήριξε ότι η ΕΚΤ οφείλει να αλλάξει πολιτική, καθώς, πέραν όλων των άλλων, τα μηδενικά επιτόκια πλήττουν και το περιθώριο κέρδους των χρηματοοικονομικών ομίλων.