ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Image by skeeze from Pixabay

Γαλλία: Απεργίες σε αεροδρόμια στην αρχή της υψηλής τουριστικής περιόδου

Εξάλλου σήμερα και όλο το σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί στις πλατφόρμες των αεροδρομίων του Παρισιού έχουν κληθεί από μια διασυνδικαλιστική οργάνωση να συμμετέχουν στην απεργία, με αίτημα αυξήσεις μισθών.

Γαλλικά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία το Σαρλ ντε Γκωλ και το Ορλί κοντά στο Παρίσι, θα πληγούν σήμερα και το σαββατοκύριακο από νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αρχή της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, στο πλαίσιο του υψηλού πληθωρισμού και της σαφούς ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας μετά την πανδημία της COVID-19, θα οδηγήσουν στην ακύρωση περί του 17% των πτήσεων αναχωρήσεων και αφίξεων στο αεροδρόμιο Paris-Charles-de-Gaulle (CDG) μεταξύ των 07:00 και 14:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Προληπτικές ακυρώσεις, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν το 10% των κινήσεων των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Παρίσι - Σαρλ-ντε-Γκωλ σήμερα, ζητήθηκαν από την διοίκηση για λόγους ασφαλείας λόγω κινητοποίησης των πυροσβεστών με μισθολογικά αιτήματα, που υποχρεώνει να κλείσει ένα τμήμα των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας.

Εξάλλου σήμερα και όλο το σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί στις πλατφόρμες των αεροδρομίων του Παρισιού έχουν κληθεί από μια διασυνδικαλιστική οργάνωση να μετάσχουν σε «πολυτομεακή» απεργία, στην οποία περιλαμβάνεται ο Όμιλος ADP (Αεροδρόμια του Παρισιού) και οι υπεργολάβοι του, με αίτημα επίσης αυξήσεις μισθών.

Η κινητοποίηση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται να γίνουν συγκεντρώσεις μπροστά από τους τερματικούς σταθμούς 2E του αεροδρομίου Σαρλ-ντε-Γκωλ και 4 του Ορλί σήμερα, δημιουργεί τον κίνδυνο να επιβραδυνθεί η ροή επιβατών στην προσέγγιση των εγκαταστάσεων και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας. Επίσης μπορεί να επηρεαστεί και ο τομέας ελέγχου των αποσκευών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα 1η Ιουλίου ως τις 4 του μήνα είχαν προκηρυχθεί επίσης στο αεροδρόμιο Μασσαλίας-Προβηγκίας, αλλά η διεύθυνσή του δεν προέβλεπε χθες ούτε ακυρώσεις ούτε καθυστερήσεις, καθώς το προσωπικό έχει επιταχθεί με νομαρχιακό διάταγμα.

Καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν διαρκούν ως την Κυριακή και αφορούν και τον Όμιλο Αεροδρομίων του Παρισιού, αυτός κάλεσε τους επιβάτες να έρχονται νωρίτερα, δηλαδή «τρεις ώρες (πριν από την προβλεπόμενη απογείωση) για μια διεθνή πτήση, δύο ώρες για μια εσωτερική ή ευρωπαϊκή πτήση».

Η Air France ανακοίνωσε ότι ακύρωσε περισσότερες από το 10% των πτήσεών της μικρών και μεσαίων αποστάσεων σήμερα στο Σαρλ-ντε-Γκωλ και διατηρεί το πρόγραμμά της πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.

Η υψηλή τουριστική περίοδος, η οποία αρχίζει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου στη Γαλλία, προαναγγέλλεται πολύ δύσκολη στον ευρωπαϊκό τομέα αεροπορικών ταξιδιών: πέραν των πολλών κινητοποιήσεων, ο τομέας δυσκολεύεται να αποκτήσει ξανά την απότελεσματικότητά του εξαιτίας έλλειψης αντιστοιχίας ανάμεσα στην ισχυρή ζήτηση και στο προσωπικό, το οποίο εξακολουθεί ακόμη να είναι πολύ χαμηλό σε ορισμένα αεροδρόμια ή αερομεταφορείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ταλαιπωρία αναμένεται για χιλιάδες επιβάτες στα γαλλικά αεροδρόμια

Με τις απεργειακές κινητοποιήσεις απέναντι στο νέο συνταξιοδοτικό να συνεχίζονται, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το πάνω από το 20% των πτήσεών τους.
germania-train
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία παραλύουν τη χώρα

Τα γερμανικά συνδικάτα Verdi και EVG καλούν τους εργαζομένους στις μεταφορές, στα αεροδρόμια και τους σιδηρορόμους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ζητούν αύξηση πάνω από 10% ή το λιγότερο 500 ευρώ περισσότερα χρήματα τον μήνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα συνδικάτα στη Γαλλία θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό

Ο Λοράν Μπερζέ, γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γαλλίας CFDT, προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση Μακρόν να μην πιέσει το κοινοβούλιο προωθώντας το κείμενο χωρίς την ψήφο των βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης.