ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Aramco

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τις μετοχές της Saudi Aramco με άνοδο 10%

Ράλι ανόδου για τις μετοχές της Saudi Aramco, οι οποίες ενισχύονται κατά 10%, αγγίζοντας τα 35,2 ριάλ (9,38 δολάρια), από 32 ριάλ που τιμολογήθηκε στη μεγαλύτερη ΙΡΟ του κόσμου, ύψους $1,88 τρισ.

Με μεγάλα κέρδη ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της μετοχής της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο του Ριάντ, λίγες μέρες μετά  τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (ΙΡΟ) του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC, η μετοχή της Σαουδαραβικής κρατικής εταιρείας που κυριαρχεί στον τομέα του πετρελαίου ενισχύεται 10%, φτάνοντας στα 35,2 ριάλ (9,38 δολάρια), από 32 ριάλ που τιμολογήθηκε στην ΙΡΟ, όταν και έδωσε αποτίμηση $1,88 τρισ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εισάγει στο χρηματιστήριο Tadawul το 1,5% των μετοχών της, ύστερα από την ΙΡΟ-ρεκόρ,που ξεπέρασε ακόμα και τα 25 δισ. δολάρια που είχε αντλήσει η Alibaba το 2014.

Η εισαγωγή της Saudi στο χρηματιστήριο θεωρείται ως ένα από τα βήματα του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στον στόχο του για αναμόρφωση της χώρας του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Καλύψαμε γρήγορα τη ζήτηση πετρελαίου μετά τις επιθέσεις

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε ότι η Aramco κατάφερε να καλύψει γρήγορα την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον περασμένο Σεπτέμβριο.