ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Με εξπρές διαδικασία η αγωγή της Twitter εναντίον του Ε. Μασκ

Πρώτη ήττα για τον επικεφαλής της Τέσλα, ο οποίος προσπάθησε να καθυστερήσει την εκδίκαση. Τον Οκτώβριο η δικάσιμος.

Σε μια πρόωρη νίκη για την Twitter, το δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη ότι η αγωγή της εταιρείας κατά του Έλον Μασκ σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς τους ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να πάει σε πενθήμερη δίκη τον Οκτώβριο.

Η απόφαση ελήφθη στο τέλος της πρώτης ακρόασης της υπόθεσης σχετικά με το αν πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία. Όταν κατέθεσε την αγωγή την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά την κίνηση του Μασκ να ακυρώσει τη συμφωνία, η Twitter υπέβαλε αίτημα για επίσπευση της διαδικασίας και ζήτησε τετραήμερη δίκη τον Σεπτέμβριο. Η νομική ομάδα του Μασκ αντιτάχθηκε στην αίτηση.

Ο επικεφαλής δικηγόρος του Twitter, Ουίλιαμ Σάβιτ, βγήκε κατά του Μασκ στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ταχείας δίκης. Ο Σάβιτ δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που επικρέμεται πάνω από την εταιρεία από την εκκρεμή συμφωνία και τη δικαστική διαμάχη «προκαλεί ζημιά στο Twitter καθημερινά, κάθε ώρα και κάθε μέρα». Επεσήμανε επίσης αυτό που περιέγραψε ως συνεχή υποτίμηση του Twitter από τον Μασκ, μεταξύ άλλων και στην ίδια του την πλατφόρμα.

«Ο Μασκ ήταν και παραμένει συμβατικά υποχρεωμένος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει αυτή η συμφωνία», δήλωσε ο Σάβιτ. «Αυτό που κάνει είναι το ακριβώς αντίθετο, είναι σαμποτάζ».

Ο δικηγόρος του Μασκ, Άντριου Ρόσμαν, αντέδρασε λέγοντας ότι ο Μασκ «δεν έχει κίνητρο να κρατήσει αυτό το θέμα σε εκκρεμότητα για πολύ καιρό», σημειώνοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Twitter. Σημείωσε επίσης ότι ηTwitter δεν μήνυσε τον Musk για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της συμφωνίας του μέχρι να προχωρήσει στην καταγγελία της συμφωνίας, υπονοώντας ότι η αναμονή της εταιρείας ακυρώνει την επιθυμία του για εκστρατεία. Η ομάδα του Musk έχει προτείνει η διαφορά να οδηγηθεί σε δίκη στις αρχές του επόμενου έτους.

«Δεν αντιτιθέμεθα στην εκστρατεία με πλήρη διακοπή, δεν ζητάμε χρόνια εδώ», δήλωσε ο Ρόσμαν. «Αυτό που προσφέρουμε αντ' αυτού, κύριε Πρόεδρε, είναι ένα απίστευτα γρήγορο και λογικό χρονοδιάγραμμα».

Ακόμη και με αυτή τη διαφωνία για τον προγραμματισμό, το διακύβευμα ήταν υψηλό για την Twitter. Η εταιρεία αγωνιζόταν ήδη να αυξήσει τη βάση χρηστών και τη διαφημιστική της δραστηριότητα πριν από την εμπλοκή του Musk, και τώρα αυτή και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας περιορίζουν το κόστος εν μέσω ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και φόβων για ύφεση. Η Twitter χρειάζεται μια γρήγορη λύση στη μάχη με τον Μασκ, προκειμένου να περιοριστεί η αβεβαιότητα για τους μετόχους, τους εργαζόμενους και τους πελάτες του, καθώς και οι όποιες επιπτώσεις για την επιχείρησή του που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν από δαπανηρές, παρατεταμένες δικαστικές διαμάχες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Για ενδεχόμενη χρεοκοπία του Twitter προειδοποιεί ο Μάσκ

Την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έχει αναφέρει στους εργαζομένους πως η εταιρεία ενδέχεται να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ παρεμβαίνει μέσω Twitter στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Ο Μασκ έχει επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς για τις προτάσεις τους να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι και να δοθούν περισσότερα φορολογικά κίνητρα στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από συνδικάτα.