ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Bretania-Johnson
Shutterstock

Διαδηλώσεις κατά του Τζόνσον στο Λονδίνο, σε ενότητα καλεί ο πρωθυπουργός

«Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου», φωνάζουν διαδηλωτές που πραγματοποιούν πορεία στο Λονδίνο κατά του Τζόνσον. Σε ενότητα για να επουλωθούν οι πληγές του Brexit καλεί ο πρωθυπουργός.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών τραγουδώντας «Μπόρις Τζόνσον: Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου» και «Μπόρις, Μπόρις, Μπόρις, 'Έξω, Έξω, Έξω».

Οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Αψηφήστε την εξουσία των Τόρις» και «Ευπρόσδεκτοι οι πρόσφυγες» περπάτησαν με βήμα ταχύ από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ έως την πλατεία Τραφάλγκαρ μπλοκάροντας την κυκλοφορία υπό το βλέμμα μεγάλης αστυνομικής παρουσίας.

Οι Συντηρητικοί του Τζόνσον κέρδισαν στις χθεσινές εκλογές με μεγάλη διαφορά. Σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση να «κλείσει» αυτή η περίοδος των διχασμών σε σχέση με το Brexit, οι οποίοι ταλάνισαν τη χώρα τα τελευταία τρισήμισι χρόνια.

Τζόνσον: Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών από το Brexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε σήμερα έκκληση για ενότητα προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές από το Brexi. «Ειλικρινά, προτρέπω τον καθένα από εσάς, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, έπειτα από 3,5 χρόνια όλης αυτής της στείρας αντιπαράθεσης, προτρέπω τον καθένα να βάλει ένα τέλος και να αφήσει την επούλωση να ξεκινήσει», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Γνωρίζω ότι έπειτα από 5 εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, σε αυτήν τη χώρα αξίζει ένα διάλειμμα από τους διαπληκτισμούς, ένα διάλειμμα από τους πολιτικούς και ένα μόνιμο διάλειμμα από το να μιλάμε για το Brexit» πρόσθεσε.

«Θέλω όλοι να καταπιαστούν με τις προετοιμασίες τους για τα Χριστούγεννα χαρούμενοι και ασφαλείς γνωρίζοντας ότι εδώ, σε αυτήν την κυβέρνηση των πολιτών, η δουλειά μας επιταχύνεται(Θέλω) να κάνω το 2020 μια χρονιά ευημερίας, ανάπτυξης και ελπίδας και να κάνω πραγματικότητα ένα κοινοβούλιο που θα είναι λειτουργικό για τους πολίτες», υπογράμμισε.

Οι Συντηρητικοί θα τιμήσουν τη «σαρωτική εντολή» που τους έδωσαν οι πολίτες να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου και να υλοποιήσουν προτεραιότητες όπως το εθνικό σύστημα υγείας, διαβεβαίωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Θα ήθελα να μιλήσω, επίσης, σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν ή δεν με ψήφισαν και που θα ήθελαν και ίσως εξακολουθούν να θέλουν να παραμείνουν εντός της ΕΕ», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι εμείς στην κυβέρνηση των Συντηρητικών δεν θα αγνοήσουμε ποτέ τα καλά και θετικά συναισθήματά σας, της ζεστασιάς και συμπάθειας προς τα ευρωπαϊκά κράτη».

«Επειδή τώρα είναι η στιγμή, ακριβώς επειδή αποχωρούμε από την ΕΕ, να αφήσουμε αυτά τα φυσιολογικά συναισθήματα να βρουν μια ανανεωμένη έκφραση στην οικοδόμηση μιας νέας εταιρικής σχέσης, κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγάλα σχέδιά μας για τον επόμενο χρόνο», σημείωσε ο ηγέτης των Συντηρητικών, προσθέτοντας ότι θέλει να εργαστεί με την ΕΕ ως «φίλοι με κυρίαρχη ισότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Αντιτορπιλικό HMS Dragon
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερεί η άφιξη του βρετανικού αντιτορπιλικού Dragon στην Κύπρο

Το αντιτορπιλικό Dragon καθυστερεί να σταλεί στην Κύπρο, λόγω του περιορισμένου ωραρίου 9-5 στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ. Το συνδικάτο τονίζει ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά την ετοιμότητα του πλοίου και το 24ωρο ωράριο έχει καταργηθεί.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Κίνδυνος διακοπής ενέργειας στον Κόλπο λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ προειδοποιεί ότι όλοι οι εξαγωγείς ενέργειας στον Κόλπο ενδέχεται να σταματήσουν τις εξαγωγές σύντομα, εκτοξεύοντας την τιμή του πετρελαίου στα 150 δολάρια/βαρέλι, ενώ η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να αργήσει.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τέσσερις συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν κατά Εβραίων

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στο Λονδίνο και το Γουάτφορντ ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν, κατηγορούμενοι για παρακολούθηση εβραϊκών στόχων. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τρεις από αυτούς έχουν διπλή υπηκοότητα.