ΓΔ: 2574.87 0.61% Τζίρος: 119.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:17:37
Μετανάστες
Φωτο: Shutterstock

Αυστρία: Τρείς μετανάστες νεκροί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Το 2015, 71 πτώματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, βρέθηκαν σε αεροστεγές, ψυχόμενο ρυμουλκό φορτηγού στην Αυστρία, μέσα στο οποίο πέθαναν από ασφυξία.

Τρεις παράτυποι μετανάστες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο στην Αυστρία, όταν λευκό κλειστό φορτηγάκι που τους μετέφερε ανατράπηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τη συνοριοφυλακή, ανέφεραν αυστριακοί αξιωματούχοι. Το δυστύχημα έγινε στην Μπούργκενλαντ, σε συνοριακό φυλάκιο με τη Σλοβακία, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών. Είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, είχαν στοιβαχτεί μέσα στο βαν όταν ανατράπηκε, εξήγησε ο Χέλμουτ Μάρμπαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Μπούργκενλαντ. Σύμφωνα με το αυστριακό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων APA, τα θύματα είναι δύο άνδρες και μια γυναίκα. Ο οδηγός, που πιστεύεται ότι είναι ρωσικής καταγωγής, συνελήφθη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Μάρμπαν, διευκρινίζοντας πως κάποια θύματα είναι Σύροι.

«Ο τραγικός θάνατος τριών ανθρώπων σήμερα (σ.σ.: χθες) στα σύνορα Κίτζεε/Γιαρόβκε δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο βάρβαρη και αδίστακτη είναι η μαφία των διακινητών», έκρινε σε ανακοίνωση Τύπου εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας, ο Γκέρχαρντ Κάρνερ. Τον Μάιο, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε δίκτυο που διακινούσε χιλιάδες μετανάστες, κυρίως Σύρους, από την Ουγγαρία στην Αυστρία. Το 2015, 71 πτώματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, βρέθηκαν σε αεροστεγές, ψυχόμενο ρυμουλκό φορτηγού, μέσα στο οποίο πέθαναν από ασφυξία. Εκτιμήθηκε πως είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στην Ουγγαρία, αλλά εντοπίστηκαν στην αυστριακή πλευρά των συνόρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Βιέννη: Τέσσερις Ουκρανοί συνελήφθησαν για υπόθεση κατασκοπείας

Στη Βιέννη συνελήφθησαν τέσσερις Ουκρανοί, ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι, ως ύποπτοι για κατασκοπεία. Τρεις κρατούνται ακόμη, ενώ η ουκρανική πρεσβεία ζητά εξηγήσεις για τους λόγους και τις συνέπειες των συλλήψεων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

2,5 χρόνια φυλάκιση στον Ρενέ Μπένκο στην Αυστρία για απάτη σε πιστωτές

Ο Αυστριακός επενδυτής Ρενέ Μπένκο καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση πιστωτών, μετά από προκαταβολή ενοικίου για ακίνητο λίγο πριν χρεοκοπήσει. Δεσμεύει τον Μπένκο και άλλες νομικές υποθέσεις σε εξέλιξη.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κλήση Αυστριακού αξιωματούχου λόγω κυρώσεων σε Ιρανό από ΗΠΑ

Το Ιράν κάλεσε τον επιτετραμμένο της Αυστρίας, διαμαρτυρόμενο για την άρνηση έκδοσης βίζας στον επικεφαλής της ιρανικής πυρηνικής ενέργειας για σύνοδο του ΔΟΑΕ, αποδίδοντας την απόφαση σε αμερικανική πίεση.
Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Τεστ για την απαγόρευση ισλαμικής μαντίλας σε μαθήτριες κάτω των 14

Την πρώτη της δοκιμασία περνά η απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για μαθήτριες κάτω των 14 ετών στην Αυστρία, με αντιδράσεις από μουσουλμανικές οργανώσεις και πιθανές προσφυγές στα δικαστήρια καθώς ανοίγουν τα σχολεία.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα συμμετέχει στη σύσταση Κέντρων Επιστροφής σε τρίτες χώρες

Στην Κοπεγχάγη ολοκληρώθηκε η συνάντηση υπουργών της Ομάδας Πυρήνα, με τη συμμετοχή της Ελλάδας. Οι χώρες συμφώνησαν στον σχεδιασμό Κέντρων Επιστροφής σε τρίτες χώρες, με την Ελλάδα να έχει καταλυτικό ρόλο στη νέα αυτή στρατηγική.