ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αλβανία: Συλλήψεις για τις καταρρεύσεις κτιρίων από τον σεισμό

Eυθύνονται για την ελλιπή ασφάλεια των κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού παρασύροντας στο θάνατο πολλούς ανθρώπους.

Η εισαγγελία του Δυρραχίου, μια από τις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές από το φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε 17 εντάλματα συλλήψεων για άτομα που ευθύνονται για την ελλιπή ασφάλεια των κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού παρασύροντας στο θάνατο πολλούς ανθρώπους.

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομία του Δυρραχίου, 9 άτομα συνελήφθησαν και 8 καταζητούνται. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι εισαγγελίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλους νομούς που επλήγησαν από τον σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Νοεμβρίου ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών έπληξε την χώρα με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 51.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν και χιλιάδες έμειναν άστεγοι, ενώ οι περιοχές που «χτυπήθηκαν» σοβαρά από τον σεισμό ήταν το Δυρράχιο, δημοφιλής τουριστικός προορισμός της γειτονικής χώρας.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ