ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ο πάπας Φραγκίσκος απευθύνεται στους νέους ζητώντας να σώσουν το πλανήτη

Δεσμεύονται μεταξύ άλλων να στηρίξουν μια οικονομία «που θα υπηρετεί τα πρόσωπα, τις οικογένειες και τη ζωή, θα σέβεται κάθε γυναίκα, άνδρα, παιδί, ηλικιωμένο και κυρίως τους πιο ευάλωτους».

Ένα «σύμφωνο» μαζί με νέους από όλον τον κόσμο, υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα στην Ασίζη της Ιταλίας. Δεσμεύτηκαν να οικοδομήσουν «μια οικονομία ειρήνης και όχι πολέμου». Το «σύμφωνο» αυτό υπέγραψαν περίπου χίλιοι νέοι από εκατό χώρες οι οποίοι συμμετέχουν στην τριήμερη σύνοδο με τίτλο «Η οικονομία του Φραγκίσκου».

Δεσμεύονται μεταξύ άλλων να στηρίξουν μια οικονομία «που θα υπηρετεί τα πρόσωπα, τις οικογένειες και τη ζωή, θα σέβεται κάθε γυναίκα, άνδρα, παιδί, ηλικιωμένο και κυρίως τους πιο ευάλωτους». Αυτοί οι νέοι –οικονομολόγοι, φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι– θέλουν επίσης «μια οικονομία που θα καταπολεμά τη φτώχεια σε όλες τις μορφές της (…) που θα δημιουργεί πλούτο για όλους», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού.

«Η γενιά μας σας κληροδότησε πολλά πλούτη, όπως δεν διαφυλάξαμε τον πλανήτη και δεν διαφυλάξαμε την ειρήνη. Καλείστε να γίνετε οι τεχνίτες και οι οικοδόμοι του κοινού σπιτιού μας, το οποίο ερειπώνεται», είπε ο πάπας στους νέους πριν από την υπογραφή του συμφώνου. «Μια νέα οικονομία, εμπνευσμένη από τον Φραγκίσκο της Ασίζης, μπορεί και πρέπει να σέβεται τη Γη και την ειρήνη», πρόσθεσε. «Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούμε να περιμένουν την επόμενη διεθνή σύνοδο, η οποία ίσως να μην βοηθήσει: η γη φλέγεται σήμερα και σήμερα πρέπει να αλλάξουμε, σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο πάπας προτού να επιστρέψει στο Βατικανό με ελικόπτερο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Italy, Italia, Georgia Meloni
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τζόρτζια Μελόνι έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ιταλικό Τύπο

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προϋπολογισμού, πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η επικεφαλής της κυβέρνησης δέχεται λίγες ερωτήσεις και δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο στην ενημέρωση και στο διάλογο με τον Τύπο.
Tajani
ΔΙΕΘΝΗ

Αντόνιο Ταγιάνι (Ιταλός ΥΠΕΞ): Να υπάρξει κώδικας συμπεριφοράς για τις ΜΚΟ

«Θέλουμε μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή δράση, διότι τα επτά χιλιάδες χιλιόμετρα ιταλικών ακτών αποτελούν σύνορα της νότιας Ευρώπης. Και ο Μάνφερντ Βέμπερ, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, μας έδωσε δίκιο», τόνισε.
ΔΙΕΘΝΗ

Το μεταναστευτικό ξανά επίκαιρο μετά την κρίση μεταξύ Γαλλίας - Ιταλίας

Το Παρίσι καταλογίζει στη Ρώμη ότι επί είκοσι μέρες αρνήθηκε πεισματικά και ως μη όφειλε να επιτρέψει στο πλοίο Ocean Viking να δέσει σε κάποιο ιταλικό λιμάνι και ότι επί της ουσίας το «έσπρωξε» προς τα γαλλικά χωρικά ύδατα.