ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Ο Εμ. Μακρόν δεσμεύτηκε για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μακρόν «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκε σήμερα να «εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επιβολή νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας μετά την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μακρόν «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει πλήρως την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και να εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την επιβολή νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας, επεσήμανε η γαλλική προεδρία.

Η ΕΕ αντέδρασε την Τετάρτη στην προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας προτείνοντας κυρίως την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου και νέων περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα.

Παράλληλα το Παρίσι καταδίκασε την κράτηση του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια τον οποίο ελέγχει η Ρωσία, του Ιχόρ Μουράσοφ, τον οποίο συνέλαβε την Παρασκευή ρωσική περίπολος.

Ο Μακρόν και ο Ζελένσκι «υπογράμμισαν την άμεση ανάγκη να επιτραπεί πολύ σύντομα να αλλάξει το ουκρανικό προσωπικό που διασφαλίζει τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων» του πυρηνικού σταθμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Περιοδεία σε 4 χώρες του Κόλπου για συνομιλίες για το Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί Κουβέιτ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Κατάρ από 19 έως 21 Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες τους για να συζητήσει την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ και τις επιπτώσεις στις τιμές ενέργειας.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η ΕΕ προστατεύει την αγορά από αθέμιτο ανταγωνισμό με Κίνα

Ο Μακρόν τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Κίνας για περιορισμό στις εισαγωγές κινεζικών υβριδικών οχημάτων προστατεύει την ευρωπαϊκή αγορά από αθέμιτο ανταγωνισμό, μειώνοντας κατά το ήμισυ τις τρέχουσες εισαγωγές.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν πρέπει να λυγίσουμε απέναντι στη ρωσική απειλή

Ο Μακρόν τόνισε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε στη ρωσική απειλή, σχολιάζοντας δηλώσεις Τραμπ υπέρ Ρωσίας. Επανέλαβε τη στήριξη στην Ουκρανία, ζητώντας κατάπαυση πυρός και επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Μερτς ζητούν νέο εμπορικό όπλο για την ΕΕ με φόντο την Κίνα

Μακρόν και Μερτς ζητούν από την ΕΕ νέο νομικό οπλοστάσιο για άμεση αντιμετώπιση εμπορικών πολέμων, όπως με την Κίνα, προτείνοντας τον αποκλεισμό των προϊόντων χωρών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά. Η επιστολή στάλθηκε στη φον ντερ Λάιεν.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα διαθέσει 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου σε 4 μήνες

Η G7 θα αποδεσμεύσει έως 100 εκ. βαρέλια ντίζελ και αργού πετρελαίου από τα αποθέματά της τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μετριάσει τις τιμές καυσίμων και δεσμεύτηκε να μην περιορίσει τις εξαγωγές, ανακοίνωσε ο Μακρόν.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: «Συγγνώμη» στον Μακρόν για το «όχι» της Γερουσίας στη συνθήκη

Ο Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Εμανουέλ Μακρόν για την άρνηση της Ισπανικής Γερουσίας να επικυρώσει τη συνθήκη γαλλοϊσπανικής φιλίας, τονίζοντας ότι αφορά τις σχέσεις δύο φιλικών χωρών με κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.