ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπέρ της Airbnb η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τους γαλλικούς νόμους κτηματαγοράς η Airbnb, έκρινε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιώνοντας την εταιρεία.

Νικήτρια βγήκε η Airbnb σήμερα μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάνθηκε ότι η εταιρεία δεν χρειάζεται να διαθέτει επαγγελματική άδεια κτηματομεσίτη, καθώς η Γαλλία δεν ενήργησε σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπενθυμίζεται ότι η Ένωσης Επαγγελματιών Τουρισμού της Γαλλίας έκανε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζονται με πιο αυστηρούς όρους απ’ ό,τι η Airbnb. Κατόπιν αυτού η εισαγγελία του Παρισίου άσκησε δίωξη στην Airbnb κατηγορώντας τη ότι «έσπασε» τον νόμο - πλαίσιο για την κτηματομεσιτική δραστηριότητα. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της Ε.Ε. αποφάσισε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί στο γαλλικό νόμο κτηματαγοράς. Κι αυτό γιατί το Παρίσι δεν είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση αυτή, όπως προβλέπεται από την οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με το σκεπτικό ότι η Γαλλία δεν ακολούθησε τους κανόνες, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η εταιρεία δεν χρειάζεται να διαθέτει επαγγελματική άδεια κτηματομεσίτη.

«Θέλουμε να είμαστε καλοί εταίροι σε όλους και ήδη έχουμε συνεργαστεί με περισσότερες από 500 κυβερνήσεις για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να τα μοιραστούν, να ακολουθήσουν τους κανόνες και να πληρώσουν φόρο», τόνισε η εταιρεία σύμφωνα το Bloomberg.

Όπως έγραφε και χτες το Business Daily, το κόστος μίας αντίθετης απόφασης από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την Airbnb εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι καθώς η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στέγαση των χιλιάδων επισκεπτών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε 20.000 Αφγανούς παγκοσμίως

Το σχέδιο ξεκίνησε ως απάντηση στον τυφώνα Σάντι το 2012, όταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση. Από τότε η εταιρεία φέρεται να έχει βοηθήσει περισσότερους από 75.000 ανθρώπους.