ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Bank of America, BofA
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την Bank of America στο γ' τρίμηνο

Η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία των μεγεθών της αμερικανικής τράπεζας αποδίδεται στη δραστηριότητά της στις αγορές σταθερού εισοδήματος.

Κέρδη και έσοδα τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο του έτους ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος Bank of America χάρη στις καλύτερες από τις αναμενόμενες συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και στα κέρδη από τόκους, χάρη στις ασταθείς αγορές και την αύξηση των επιτοκίων.

Βάσει της ανακοίνωσης τα κέρδη έφθασαν στα 81 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης των αναλυτών ότι θα διαμορφώνονταν στα 77 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα στα 24,61 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 23,57 δισ. δολάρια. 

Η Bank of America ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 8% στα 7,1 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, καθώς η εταιρεία προχώρησε σε πρόβλεψη ύψους 898 εκατ. δολαρίων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, λόγω της εκτίμησης για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Τα έσοδα μετά την αφαίρεση των δαπανών για τόκους αυξήθηκαν στα 24,61 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 3,1% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Η Bank of America, με επικεφαλής τον Μπράιαν Μόινιχαν, υποτίθεται ότι θα ήταν ένας από τους κύριους ωφελημένους της εκστρατείας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την αύξηση των επιτοκίων. «Οι καταναλωτές πελάτες μας στις ΗΠΑ παρέμειναν ανθεκτικοί με ισχυρά, αν και βραδύτερα αυξανόμενα, επίπεδα δαπανών και εξακολουθούσαν να διατηρούν αυξημένα ποσά καταθέσεων», σημείωσε ο Μόινιχαν και προσέθεσε ότι «αυξήσαμε τα δάνεια κατά 12% το τελευταίο έτος»

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας σημείωσαν άλμα 24% στα 13,87 δισ. δολάρια το τρίμηνο, ξεπερνώντας την εκτίμηση της StreetAccount για 13,6 δισ. δολάρια, χάρη στα υψηλότερα επιτόκια του τριμήνου και την επέκταση του χαρτοφυλακίου δανείων.

Τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 27% στα 2,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των 2,24 δισ. δολαρίων. Αυτό υπεραντιστάθμισε τα έσοδα από μετοχές που υποχώρησαν κατά 4% στα 1,5 δισ. δολάρια, κάτω από την εκτίμηση των 1,61 δισ. δολαρίων.

Όπως και οι ανταγωνιστές της στη Wall Street, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν απότομη πτώση, υποχωρώντας περίπου 45% στα 1,2 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας ελαφρώς την εκτίμηση των 1,13 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της Bank of America έχουν υποχωρήσει κατά 29% φέτος μέχρι την Παρασκευή, χειρότερα από την πτώση 26% του δείκτη KBW Bank Index.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΔΙΕΘΝΗ

Οριακή πτώση των δεικτών στη Wall παρά τα κέρδη τραπεζών, ενέργειας

Τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America που ξεπέρασαν τις προσδοκίες έστειλαν τις μετοχές της πάνω από 3%. Η Twitter σημείωσε άνοδο πάνω από 5%, καθώς αμύνεται για να μην εξαγοραστεί από τον Μασκ.