ΓΔ: 2280.81 -0.16% Τζίρος: 17.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:43
Φώτο: Shutterstock

Την απουσία σχεδίου για το κρυπτονόμισμα Libra παραδέχεται το Facebook

Ασαφές παραμένει το σχέδιο για την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος Libra της Facebook το 2020, σύμφωνα με παραδοχή στελέχους της Libra Association.

Δεν υπάρχει ακόμα σταθερή στρατηγική για το πώς ή πού θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά το Libra που σχεδιάζει η Facebook, δήλωσε σήμερα στο Reuters μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φορέα που επιβλέπει το πολυαναμενόμενο κρυπτονόμισμα.

Η προοπτική για την κυκλοφορία του Libra, που αναμένεται να λανσαριστεί τον Ιούνιο, εξαρτάται από τις συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο Πάτρικ Έλις, ένα από τα πέντε μέλη του συμβουλίου της Libra Association, με έδρα της τη Γενεύη, που θα εκδώσει και θα διαχειρίζεται το ψηφιακό νόμισμα.

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καθορισμένη στρατηγική για τις αγορές ή το προϊόν, ή το πώς ουσιαστικά θα παρουσιαστεί», δήλωσε ο Έλις σε τηλεφωνική του συνέντευξη από τη Σιγκαπούρη.

Η προοπτική να χρησιμοποιηθεί το κρυπτονόμισμα Libra από τους σχεδόν 2,4 δισεκ. χρήστες του Facebook το έχει βάλει στο μικροσκόπιο των αρχών σε όλο τον κόσμο, που ανησυχούν ότι μπορεί να αλλοιώσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Το Libra παρουσιάστηκε από τη Facebook τον Ιούνιο. Στελέχη που ασχολούνται με το σχεδιαζόμενο κρυπτονόμισμα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους, έχουν δηλώσει ότι το λανσάρισμά του μπορεί να καθυστερήσει λόγω ρυθμιστικών εμποδίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτερ Μάγιαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το αντιπολιτευόμενο Tisza προηγείται στις εκλογές της Ουγγαρίας

Με καταμετρημένο το 29,2% των ψήφων, το Tisza κερδίζει 132 από τις 199 έδρες του ουγγρικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Γραφείο, ενώ το Fidesz του Ορμπάν λαμβάνει 59 έδρες. «Ευχαριστώ Ουγγαρία», δήλωσε ο Πέτερ Μαγιάρ.
Κώστας Τσιάρας Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσιάρας: Ζητώ δικαστική έρευνα και άρση της ασυλίας μου

Ο Κώστας Τσιάρας παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία και ζητά έρευνα από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για υπόθεση μεγάλης οικονομικής διάστασης και όλα έγιναν για νόμιμες διευκρινίσεις σε αγρότη.
Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

Meta προς Αυστραλία: Επανεξετάστε την απαγόρευση social media σε ανήλικους

Η Meta κάλεσε την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση για κάτω των 16 ετών στα social media, αναφέροντας πως έχει μπλοκάρει πάνω από 544.000 λογαριασμούς, τηρώντας τον νέο νόμο που προβλέπει βαριά πρόστιμα για παραβάτες.