ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aylin Somersan Coqui-CEO-Allianz-Trade
Φωτο: Allianz Trade

Αλλαγή ηγεσίας στην Allianz Trade, ποια είναι η νέα CEO

Η Aylin Somersan Coqui θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade και ο διορισμός της υπόκειται στις τυπικές ρυθμιστικές απαιτήσεις έγκρισης.

Αλλαγή στην επικεφαλής του ομίλου της Allianz Trade ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Allianz Trade, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων, ανακοινώνει ότι η Aylin Somersan Coqui, μέχρι σήμερα Group Chief Risk Officer της Allianz SE, θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade. Αυτή η αλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και ακολουθεί την αποχώρηση της Clarisse Kopff, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει ένα νέο ηγετικό ρόλο εκτός της Allianz από τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Η Aylin Somersan Coqui (46) είναι κάτοχος πτυχίου από το Davidson College και MBA από το Harvard Business School. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Morgan Stanley το 1998 και στη συνέχεια εντάχθηκε στον Όμιλο Allianz το 2002. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην Allianz Global Investors και στην PIMCO, πριν αναλάβει πολλούς διεθνείς ηγετικούς ρόλους στον Όμιλο: Chief Financial Officer (2013 - 2015) και Διευθύνων Σύμβουλος (2016 - 2018) στην Allianz Τουρκίας, Chief Human Resources Officer στην Allianz SE (2019) και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής Εργασίας στην Allianz Deutschland AG (2019 -2020). Από το 2020, η Aylin είναι Group Risk Chief Officer στην Allianz SE.

Η Aylin Somersan Coqui θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade και ο διορισμός της υπόκειται στις τυπικές ρυθμιστικές απαιτήσεις έγκρισης.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Clarisse για την εξαιρετική δουλειά που έκανε για την Allianz Trade και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας της. Ευχόμαστε στην Aylin ό,τι καλύτερο στον νέο της ρόλο και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεδομένης της μακρόχρονης εμπειρίας της, τόσο στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όσο και στην ασφάλιση, καθώς και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας της στον κίνδυνο, είναι σε εξαιρετική θέση να οδηγήσει τη συνεχιζόμενη επιτυχημένη πορεία της Allianz Trade», αναφέρει ο Chris Townsend, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Allianz: Πτώση 2,9% στα λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου λόγω αυξημένων δαπανών

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αποδεικνύουν ότι οι δραστηριότητές μας μπορούν να αντέξουν σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές πιέσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Όλιβερ Μπέτε.
businessdaily-Christopher_Townsen
ΔΙΕΘΝΗ

Euler Hermes: Μετονομάζεται σε Allianz Trade, ενισχύει τη διεθνή θέση της

«Η αλλαγή της εμπορικής επωνυμίας μας σε Allianz Trade σημαίνει ενίσχυση της θέσης μας ως παγκόσμιου παίκτη. Με τη νέα επωνυμία, θα επωφεληθούμε ακόμη περισσότερο από τη φήμη και τη δύναμη της Allianz», τονίζεται στην ανακοίνωση.
georgia country
ΔΙΕΘΝΗ

Βέτο από την πρόεδρο της Γεωργίας στο νόμο «περί ξένων πρακτόρων»

Ο λεγόμενος «ρωσικός νόμος», απαιτεί από τα μέσα ενημέρωσης και τις ΜΚΟ που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό να εγγραφούν ως «προώθηση των συμφερόντων μιας ξένης δύναμης».