ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαμογελά στη σκηνή με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο μεγιστάνας των ακινήτων κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπάιντεν ότι με τους χειρισμούς του έφερε τις ΗΠΑ στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε το βράδυ της Τρίτης ότι ο Τζο Μπάιντεν «δεν θα μείνει άλλα τέσσερα χρόνια» στον Λευκό Οίκο, επισημοποιώντας, όπως είχε αφήσει να φανεί πριν από μια εβδομάδα, την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Ο Τζο Μπάιντεν ενσαρκώνει τις αποτυχίες της αριστεράς και τη διαφθορά της Ουάσιγκτον», πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος -αντιμέτωπος με διάφορες έρευνες της δικαιοσύνης-, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος των αφοσιωμένων υποστηρικτών του και των συγγενών του με κινητά στα χέρια σε αίθουσα της πολυτελούς κατοικίας του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

«Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία», διαβεβαίωσε.

Περιέγραψε με ειδυλλιακούς όρους τη θητεία του, μιλώντας για μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, αντιπαραβάλλοντας τη με τα δεινά που έφερε, κατ’ αυτόν, η προεδρία του Τζο Μπάιντεν, που «μας έχει φέρει στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν σπουδαία χώρα και σύντομα θα είμαστε ξανά», η Αμερική «επιστρέφει», συνέχισε. Επανήλθε στις αγαπημένες του θεματικές, τη μετανάστευση («μας δηλητηριάζουν»), την εγκληματικότητα, («λίμνες αίματος»), υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει την επιβολή της θανατικής ποινής στους διακινητές ναρκωτικών, ότι θα επαναφέρει στην ενεργή υπηρεσία μέλη και στελέχη του στρατού που αποτάχτηκαν επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά της COVID-19...

Αν κι επέκρινε -ξανά- τις εκλογικές διαδικασίες στις ΗΠΑ, μια εβδομάδα αφού διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Ρεπουμπλικάνων πως θα εκδηλωνόταν «γιγαντιαίο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές, απέφυγε να επαναλάβει τους αστήρικτους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας το 2020 που του στέρησε τη νίκη, ή να αναφερθεί στην αιματηρή έφοδο οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Υποστήριξε ότι η εκστρατεία του θα υποστεί πόλεμο από οργανώσεις «της αριστεράς», το «κατεστημένο» της Ουάσινγκτον και «τα μέσα ενημέρωσης», σπεύδοντας να συμπληρώσει «δεν θα φοβηθούμε. Θα επιμείνουμε. Θα προχωρήσουμε μπροστά ενάντια στο ρεύμα».

Με την κίνηση αυτή -αψηφώντας τις θεαματικές αποτυχίες υποψηφίων που υποστήριξε δημόσια στις «midterms»- ο κ. Τραμπ αποπειράται να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των δυνητικών αντιπάλων του στην εσωκομματική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, προτού καν ξεκινήσει, την ώρα που μερίδα τουλάχιστον του συντηρητικού ακροατηρίου μοιάζει να εναποθέτει τις ελπίδες του για το 2024 στον κυβερνήτη της Φλόριντας, τον Ρον ΝτεΣάντις, ανερχόμενου αστέρα της αμερικανικής σκληρής δεξιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φοβάται μήπως χάσει τον Κέβιν Χάσετ αν τον διορίσει στη Fed

Ο Τραμπ, αστειευόμενος, τόνισε πως προτιμά να κρατήσει τον οικονομικό του σύμβουλο Κέβιν Χάσετ στον Λευκό Οίκο παρά να τον προτείνει για επικεφαλής της Fed, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του για το έργο του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπει λόγο να επικαλεστεί τον Νόμο Εξέγερσης στη Μινεσότα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να ενεργοποιήσει τον Νόμο περί Εξέγερσης για αποστολή στρατού στη Μινεσότα, όπου συνεχίζονται οι εντάσεις μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από πυρά ICE και τραυματισμό Βενεζουελάνου.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσία», λέει η Μαρκόφσκι

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφθηκε την Κοπεγχάγη, εκφράζοντας στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία και τονίζοντας ότι οι βλέψεις Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν εκφράζουν τους Αμερικανούς πολίτες.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσους απορρίπτουν το σχέδιό του για Γροιλανδία

Ο Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επιβολή δασμών σε χώρες που δεν στηρίζουν το σχέδιό του για τη Γροιλανδία, τονίζοντας τη σημασία της για την αμερικανική ασφάλεια, παρά τις αντιρρήσεις της Δανίας και την άφιξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Υποχώρηση διαδηλώσεων μετά τη βίαιη καταστολή

Οι βίαιες καταστολές στο Ιράν φαίνεται να περιόρισαν τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με ΜΚΟ και κατοίκους, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για σοβαρές συνέπειες σε νέα αιματοχυσία, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.