ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Habeck, Germany, Germania
Φωτο: Shutterstock

Χάμπεκ: Μόνο με διαφθορά μπορεί να εξηγηθεί το ότι πήρε το Μουντιάλ το Κατάρ

«Η ιδέα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε… δεν ξέρω κι εγώ τι θερμοκρασία, ήταν πάντα μια τρελή ιδέα και δεν μπορεί πραγματικά να εξηγηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με διαφθορά», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Ως «τρελή ιδέα, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο με διαφθορά», περιέγραψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από το Κατάρ και δήλωσε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο λίγη διάθεση να παρακολουθήσει τους αγώνες του Μουντιάλ.

«Η ιδέα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε… δεν ξέρω κι εγώ τι θερμοκρασία, ήταν πάντα μια τρελή ιδέα και δεν μπορεί πραγματικά να εξηγηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με διαφθορά», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ στο πλαίσιο εμπορικού συνεδρίου στο Βερολίνο. Όταν μάλιστα ερωτήθηκε αν ο ίδιος θα παρακολουθήσει τους αγώνες, δήλωσε: «Ποτέ άλλοτε δεν είχα τόσο λίγη διάθεση. Δεν αποκλείω βέβαια ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον» από τον κόσμο. Πρόσφατα, σε έρευνα του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 70% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει διάθεση να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Ο κ. Χάμπεκ επισκέφθηκε το Κατάρ τον περασμένο Μάρτιο, αναζητώντας ενεργειακή συνεργασία. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν προέκυψε κάτι από αυτές τις επαφές, αν και υπάρχουν ακόμη σε εξέλιξη συνομιλίες με γερμανικές εταιρίες.

Το Κατάρ ζητούσε μακροχρόνια συμβόλαια για την παράδοση φυσικού αερίου, αλλά οι γερμανικές εταιρίες δέχθηκαν πιο συμφέρουσες προτάσεις από άλλους προμηθευτές, εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «το Κατάρ δεν συμμερίζεται τις ίδιες αξίες». Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ενεργειακή ασφάλεια δεν μπορεί να κατοχυρωθεί μόνο με συνεργασίες με χώρες όπως η Νορβηγία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός Υπ. Άμυνας: Το ΝΑΤΟ μπορεί να αμυνθεί, μην υπάρχουν αμφιβολίες

Ο Μπόρις Πιστόριους διαβεβαίωσε πως το ΝΑΤΟ διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, συμβατική και πυρηνική, υπογραμμίζοντας ότι δεν απειλείται. Τόνισε τη βελτίωση των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και απέκλεισε την υποχρεωτική θητεία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ένα στα επτά παιδιά στη Γερμανία κινδύνευε από φτώχεια το 2024

Το 2024, ένα στα επτά παιδιά στη Γερμανία κινδυνεύει από φτώχεια (15,25%), αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρσι αλλά χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Υψηλότερες πιθανότητες φτώχειας έχουν παιδιά με γονείς χαμηλής μόρφωσης ή μεταναστευτικού υπόβαθρου.
Γερμανικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επαναφορά εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ από την κυβέρνηση

Η Γερμανία άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ, με ισχύ από 24 Νοεμβρίου, λόγω σταθεροποίησης της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα. Κάθε απόφαση θα εξετάζεται πλέον κατά περίπτωση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονη που επιτέθηκε με μαχαίρια

Αστυνομικοί στο Μπόχουμ πυροβόλησαν 12χρονη αφού τους επιτέθηκε με μαχαίρια. Το κορίτσι, που είχε δηλωθεί αγνοούμενο και χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η μητέρα της είχε χάσει την επιμέλεια.