ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Ο Μασκ ανακοίνωσε «αμνηστία» σε αποκλεισμένους χρήστες του Twitter

«Η παροχή αμνηστίας ξεκινά την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο Μασκ, λίγες ημέρες αφότου επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ ανακοίνωσε σήμερα την επανενεργοποίηση λογαριασμών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν τεθεί σε αναστολή, «υπό την προϋπόθεση ότι (οι χρήστες) δεν έχουν παραβιάσει τον νόμο ή δεν έχουν στείλει ανεπιθύμητα μηνύματα κατά τρόπο σκανδαλώδη».

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε ο Μασκ στο Twitter την Τετάρτη, το 72,4% των περισσότερων από 3,16 εκατομμύρια χρηστών που συμμετείχαν ψήφισε υπέρ της επαναφοράς όσων είχαν ανασταλεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο κόσμος μίλησε», έγραψε σε ανάρτησή του ο Μασκ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης που είχε ξεκινήσει ο ίδιος χθες Τετάρτη, με την πλειονότητα των χρηστών να τάσσεται υπέρ της «αμνήστευσης».

«Η παροχή αμνηστίας ξεκινά την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο Μασκ, λίγες ημέρες αφότου επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Τον Οκτώβριο έγραψε στο Twitter ότι το Twitter θα σχηματίσει ένα συμβούλιο συντονισμού περιεχομένου «με πολύ διαφορετικές απόψεις». Ο Μασκ δήλωσε ότι δεν θα συνέβαιναν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο ή την επαναφορά λογαριασμών πριν από τη σύγκληση του συμβουλίου.

Η αλλαγή και το χάος σημάδεψαν τις πρώτες εβδομάδες του δισεκατομμυριούχου ως ιδιοκτήτη του Twitter. Απέλυσε κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Πάραγκ Άγκαργουαλ, ενώ ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκαν ανώτεροι υπάλληλοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Οι παραιτήσεις αυτές προκάλεσαν τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, στην εντολή της οποίας περιλαμβάνεται η προστασία των καταναλωτών και η οποία δήλωσε ότι παρακολουθεί το Twitter με «βαθιά ανησυχία».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Μάσκ έκανε ένα tweet όπου ανέφερε ότι οι χρήστες του Twitter ενδέχεται να παρατηρήσουν μικρές, ενίοτε σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα της πλατφόρμας, οι οποίες θα είναι σημαντικές σε χώρες μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Για ενδεχόμενη χρεοκοπία του Twitter προειδοποιεί ο Μάσκ

Την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έχει αναφέρει στους εργαζομένους πως η εταιρεία ενδέχεται να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ παρεμβαίνει μέσω Twitter στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Ο Μασκ έχει επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς για τις προτάσεις τους να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι και να δοθούν περισσότερα φορολογικά κίνητρα στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από συνδικάτα.
twitter
ΔΙΕΘΝΗ

Twitter: Μόνιμος ο αποκλεισμός των πλασματικών προφίλ, δήλωσε ο Μασκ

O Μασκ δήλωσε ότι καθώς το Twitter εξελίσσει μία ευρεία διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών του, δεν θα υπάρξει καμία προειδοποίηση όπως επίσης και δεν θα υπάρξουν «εξαιρέσεις» για τα πλασματικά προφίλ.