ΓΔ: 1041.5 0.82% Τζίρος: 103.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:03:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία: Ο Κουντρίν ανέλαβε σύμβουλος στον όμιλο νέων τεχνολογιών Yandex

Τον περασμένο μήνα ο Yandex ανακοίνωσε μια σαρωτική αναδιάρθρωση της διοίκησής του, με την οποία θα τεθούν υπό νέα ιδιοκτησία οι μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες του στη Ρωσία.

Ο Αλεξέι Κουντρίν, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του επικεφαλής του ρωσικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, δέχθηκε προσφορά από τον γιγάντιο όμιλο νέων τεχνολογιών Yandex για να γίνει σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Τον περασμένο μήνα ο Yandex ανακοίνωσε μια σαρωτική αναδιάρθρωση της διοίκησής του, με την οποία θα τεθούν υπό νέα ιδιοκτησία οι μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες του στη Ρωσία. Πηγές είπαν στο Ρόιτερς πως ο 62χρονος Κουντρίν συζητούσε τη μετακίνησή του στον Yandex με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μαζί με τη διευθυντική ομάδα θα αναπτύξω την εταιρική δομή και τη νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου, που θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας σε όλες τις αγορές, περιλαμβανομένων των διεθνών», ανέφερε ο Κουντρίν στο κανάλι του στο Telegram.

«Ένας από τους κύριους στόχους είναι να βοηθήσω να διαφυλαχθεί η μοναδική διαχειριστική και τεχνολογική κουλτούρα του Yandex ώστε να παραμείνει ανεξάρτητος και η καλύτερη εταιρεία πληροφορικής της Ρωσίας, εκεί όπου επιδιώκουν να εργαστούν οι πιο ταλαντούχοι», δήλωσε ο Κουντρίν.

Ο όμιλος Yandex επιβεβαίωσε ότι ο Κουντρίν εντάσσεται στην εταιρεία.

Ένας βετεράνος με γύρω στα 25 χρόνια στη δημόσια υπηρεσία, ο Κουντρίν ήταν υπουργός Οικονομικών για περισσότερο από μια δεκαετία από το 2000 μέχρι το 2011 και, ενώ διατήρησε στενές σχέσεις με τον Πούτιν, κράτησε σχετικά χαμηλό προφίλ στη θέση που είχε ως επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο ελέγχει τις δημόσιες δαπάνες της Ρωσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν έτοιμος να τερματίσει σειρά συμφωνιών με το Συμβούλιο της Ευρώπης

Μεταξύ άλλων οι συμφωνίες που θα τερματιστούν είναι για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η ρωσική οικονομία είναι πιθανόν να συρρικνωθεί κατά 2,5% το 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνάντησης με ανώτατους αξιωματούχους περιλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών και της επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε πως θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η αύξηση των πραγματικών μισθών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία Πούτιν για την ασφάλεια στις τέσσερις κατακτημένες περιοχές

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας και κάλεσε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να προστατέψουν τους πολίτες που βρίσκονται εκεί.