ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Πιο επικίνδυνος ο Τραμπ από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρείται μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τους Γερμανούς πολίτες.

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο επικίνδυνος από τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.

Ο Τραμπ είναι επίσης πιο επικίνδυνος από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, απάντησαν οι 2.024 ερωτηθέντες που συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα.

Πάνω από 4 στους 10 (ποσοστό 41%) είπαν ότι μεταξύ των πέντε ηγετών, ο Τραμπ συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Το 17% επέλεξε τον Κιμ, ο Πούτιν και ο Χαμενεΐ βρέθηκαν μαζί στην τρίτη θέση με 8% ενώ ο Σι θεωρείται ο «λιγότερο απειλητικός» όλων, με ποσοστό 7%.

Πέρσι, σε παρόμοια δημοσκόπηση, το ινστιτούτο είχε ζητήσει από τους ερωτηθέντες να επιλέξουν τον «πιο επικίνδυνο» μεταξύ των Τραμπ, Κιμ και Πούτιν. Σχεδόν οι μισοί, το 48%, έκριναν ότι ο Τραμπ συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη.

Μια άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Kantar για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke, έδειξε ότι οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (57%) παρά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (53%)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συγχαίρει την ακροδεξιά Γερμανίας για τη νίκη της την Κυριακή

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε χθες τη νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη βραδιά» για το «λαϊκιστικό κόμμα». Έκανε αναφορά σε «MGGA», προσαρμόζοντας το γνωστό του σύνθημα για τη Γερμανία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σχολιάζει τη νίκη της AfD στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε γράφημα στη Truth Social, δείχνοντας στατιστική προβολή νίκης του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ. Δεν σχολίασε. Οι σχέσεις AfD και Ρεπουμπλικανών απασχόλησαν εν όψει των εκλογών του 2025 στη Γερμανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ζητά από τον Τραμπ να σταματήσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο του

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ κάλεσε τον Τραμπ να σταματήσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν και τον κατηγόρησε για την αύξηση των τιμών καυσίμων, ενόψει της συνόδου της G20 στις ΗΠΑ.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς είχε «καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε ότι είχε «καλή συνομιλία» με τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν και την Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, της ειρήνης και τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.