ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νεκροί δυο εργαζόμενοι σε εστιατόριο των McDonald's στο Περού

Μετά τον θάνατο των δυο εργαζομένων, οι Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο 230 χιλιάδων ευρώ στην διαχειρίστρια εταιρεία του σήματος των McDonald's στο Περού.

Ο θάνατος από ηλεκτροπληξία δυο εργαζομένων σε εστιατόριο της αλυσίδας McDonald's στο Περού και οι σοβαρές παραβιάσεις που καταγράφηκαν στο κατάστημα έφεραν πρόστιμο 230 χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται το σήμα στη χώρα.

Στις 15 Δεκεμβρίου η κοπέλα έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών. Ο συνάδελφός της 18 ετών που έσπευσε να την βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε. Τα θύματα, εργάζονταν επί έξι μήνες στη νυχτερινή βάρδια στο εστιατόριο της αλυσίδας δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα, στη συνοικία Πουέμπλο Λίμπρε και έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας.

Σε συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε, ο Χουάν Κάρλος Ρεκέχο, επικεφαλής της υπηρεσίας επιθεώρησης εργασίας του Περού (Sunafil) δήλωσε πως «Παρατηρήσαμε έξι πολύ σοβαρές παραβιάσεις, ανάμεσά τους ότι δεν αναφέρθηκε αμέσως».

Όπως ανακοίνωσε η Sunafil: «Με δεδομένα αυτά τα σοβαρά γεγονότα και εξαιτίας της συσσώρευσης σοβαρών και πολύ σοβαρών παραβιάσεων, η Sunafil προτείνει την επιβολή προστίμου έως το ποσό των 845.670 σολ (σχεδόν 230.000 ευρώ) στη διαχειρίστρια εταιρεία Arcos Dorados».

Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν πληρούσε «τους απαραίτητους όρους ασφαλείας στον χώρο εργασίας», ούτε στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχθηκε ότι το εν λόγω μηχάνημα προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και η McDonald’s κήρυξε διήμερο πένθος και έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα για το διάστημα αυτό. Επίσης έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η McDonald’s διεξάγει και εσωτερική έρευνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Eπένδυση 28 εκατ. ευρώ για την διεύρυνση του δικτύου των McDonald’s στην Ευρώπη

Στόχος του ομίλου είναι η δημιουργία τουλάχιστον 12 νέων εστιατορίων κάθε χρόνο, στις χώρες δραστηριότητάς του, για την επόμενη τριετία. Στο πλαίσιο αυτό, η Premier Capital φιλοδοξεί να λειτουργεί συνολικά 190 εστιατόρια McDonald’s μέχρι το τέλος του 2022.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα McDonald's σκοπεύουν να μειώσουν τη χρήση πλαστικού στην Ευρώπη

Με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη χρήση του πλαστικού να γίνεται όλο και πιο αυστηρή, ο αμερικανικός κολοσσός McDonald's ετοιμάζεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να μειώσει τη χρήση του.